Davant la convocatòria de vaga de demà, el CEESC ha decidit adherir-se a la vaga, sense fer atenció al públic. 

El nostre col·lectiu és majoritàriament femení. Recordem que segons dades de l'#InformeES, el 74,9% som dones. En la promoció universitàri del Grau Educació Social al 2017, el 83,1% van ser dones (Universitat i treball a Catalunya 2017: estudi de la inserció laboral de la població titulada de les universitats catalanes). I també som majoria al CEESC: un 70% de col·legiades. Podeu veure més dades de la feminització de l'educació social en aquesta infografia.  

En un dia com el Dia Internacional de la Dona, ens unim al Posicionament del CGCEES pel 8 de març, a través del qual manifestem el nostre compromís perquè l'educació social estigui impregnada de perspectiva de gènere impulsant al Consejo la creació d'una Comissió de Gènere i Diversitat com a instrument per promoure mesures, accions formatives i espais de reflexió.

Us deixem aquí un fragment d'aquest manifest: 

"A la nostra professió treballem en allò que millor sabem fer, el canvi social mitjançant l'educació social i la defensa dels drets de les dones per avançar en la construcció d'una societat més justa, democràtica, garantista dels drets fonamentals, lliure i en convivència pacífica.

Seguirem reivindicant una societat basada en la igualtat i convidem a professionals, institucions, associacions i ciutadania a participar en els actes reivindicatius organitzats al voltant d'aquest dia, i a seguir treballant tots els dies per la igualtat entre dones i homes.

 Ara és el moment."

 

A més a més, també hem preparat una entrada especial per al blog: Soc dona i soc educadora social. Hem plantejat a educadores socials que integren la Junta de Govern del CEESC la pregunta: Soc dona i soc educadora social, què he aportat com a dona al desenvolupament de la meva professió? 

Us animem a respondre a la mateixa pregunta a les xarxes socials amb les etiquetes: #donaXdona #edusoigualdad

Per últim, la Míriem Solsona, vicepresidenta del CEESC i presidenta de la Junta delegada a Lleida, ha participat en un article coral de Social.cat on les dones de l’acció social expliquen per què faran vaga el 8 de març.

AVÍS: Com ja hem dit, demà al CEESC no es farà atenció al públic. El Butlletí setmanal que normalment preparem els dijous no es farà, però hem preparat un butlletí especial que rebreu a primera hora del 8 de març. I l'actualització de les xarxes socials estarà programada.