Aquest curs, organitzat pel CEESC i la Plataforma per la Llengua, vol generar consciència sobre la importància del referent lingüístic entre el col·lectius d'educadores i educadors socials, entenent que és una figura estratègica per a la promoció del català atenent al seu compromís amb la democratització cultural i la igualtat d'oportunitats.
Una formació per dotar els educadors i educadores socials d’eines i coneixements que els permetin abordar la salut mental des d’una perspectiva integral. La formació inclourà tècniques per fomentar l’expressió emocional, identificar factors de risc i implementar estratègies de promoció de la salut mental, tot amb l’objectiu de crear un entorn que afavoreixi el benestar dels infants i adolescents i la seva comunitat.
Aquest curs vol fer prendre consciència de la importància de la sexualitat en l’àmbit de la salut física i psicoemocional de les persones, promoure la incorporació de la dimensió sexual en l’atenció a persones amb discapacitat i facilitar orientacions bàsiques per a l'acompanyament a l'afectivitat i la sexualitat de les persones amb discapacitat.
Aquesta formació està dissenyada per facilitar eines pràctiques i accessibles que ajudin a analitzar en profunditat l’ocupabilitat de les persones ateses als serveis d’ocupació. Es treballarà la detecció i avaluació de les competències clau, així com recursos complementaris que permetin identificar fortaleses i àrees de millora.