Una formació per dotar els educadors i educadores socials d’eines i coneixements que els permetin abordar la salut mental des d’una perspectiva integral. La formació inclourà tècniques per fomentar l’expressió emocional, identificar factors de risc i implementar estratègies de promoció de la salut mental, tot amb l’objectiu de crear un entorn que afavoreixi el benestar dels infants i adolescents i la seva comunitat.
Aquest curs vol fer prendre consciència de la importància de la sexualitat en l’àmbit de la salut física i psicoemocional de les persones, promoure la incorporació de la dimensió sexual en l’atenció a persones amb discapacitat i facilitar orientacions bàsiques per a l'acompanyament a l'afectivitat i la sexualitat de les persones amb discapacitat.
Aquesta formació està dissenyada per facilitar eines pràctiques i accessibles que ajudin a analitzar en profunditat l’ocupabilitat de les persones ateses als serveis d’ocupació. Es treballarà la detecció i avaluació de les competències clau, així com recursos complementaris que permetin identificar fortaleses i àrees de millora.
Aquest curs, organitzat pel CEESC i la Plataforma per la Llengua, vol generar consciència sobre la importància del referent lingüístic entre el col·lectius d'educadores i educadors socials, entenent que és una figura estratègica per a la promoció del català atenent al seu compromís amb la democratització cultural i la igualtat d'oportunitats.
Encara que parlem de metodologies innovadores o ens definim com a professionals progressistes, les nostres pràctiques, cossos i organitzacions poden ser tradicionals i estar plenes de reglaments i automatismes. Amb aquest curs us convidem a revisar el nostre rol com a professionals de l’àmbit social per tal d’ampliar o deformar el punt de vista des d’on fem i mirem la realitat.
La proposta formativa aporta eines per a la intervenció socioeducativa en l'abordatge del TEPTC, a partir de casos de victimització infantil, contextos familiars traumàtics i situacions de tutela de llarga durada, amb l’objectiu de complementar la tasca educativa i prevenir els efectes de l’estrès en els professionals que intervenen en casos d'especial complexitat.
En aquesta formació, analitzarem les diverses tipologies de violència que afecten els joves, abordant el fenomen des de diferents perspectives. Explorarem les causes que poden contribuir a la violència i les possibles respostes des de cada disciplina, per tal d’entendre millor les necessitats dels joves i com intervenir-hi eficaçment.
Aquest curs té com a objectiu proporcionar els coneixements i les eines necessàries per col·laborar en implementar el model de Contencions 0, un enfocament basat en el respecte als drets de les persones i en la millora de la seva qualitat de vida. Les persones participants comprendran el concepte de contenció i el seu impacte, coneixeran models d’atenció lliures de contencions i exploraran alternatives segures i efectives per a la prevenció.