Actualment treballo als Serveis Basics d’Atenció Social d’un dels barris de la ciutat de Girona, però els darrers anys he treballat en l’àmbit del sensellarisme. També tinc experiència amb joves extutelats com a referent a un dels pisos de l’ASJTET i acompanyant persones amb trastorns mentals en el seu dia a dia, visitant-los als seus domicilis. També faig una tasca docent a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), al Màster de Psicopedagogia en l’Àmbit Sociocomunitari i tutoritzant TFG del Grau d’Educació Social.
El meu compromís amb el CEESC ve derivat de la convicció que les educadores socials necessitem espais de reflexió, de relació i de creació de xarxes més enllà de les entitats on treballem o dels àmbits en què ens moguem. La duresa i la bellesa de la “trinxera” s’ha de poder compartir i recolzar en un entorn comunitari i acollidor on estiguem disposats a sacsejar i a deixar-nos travessar.
Rosa Maria Caparrós
Secretària
Col·legiada 11124
Exerceixo com a educadora social des de fa 16 anys. Majoritàriament en l’àmbit d’acompanyament a la infància i l’adolescència en diferents centres residencials i a l’Ajuntament de Santa Susanna.
Actualment combino la tasca en CRAE amb l’acompanyant a adults, nens, adolescents i les seves famílies des d’un vessant emocional i de procés personal, facilitant la integració d’aquells aspectes personals que dificulten el sentir-se bé amb ells mateixos i establint relacions satisfactòries.
La meva vinculació al CEESC comença amb la col·laboració als seminaris “Educació social sobre la taula”, uns espais que m’han servit per reflexionar sobre les diferents tasques i àmbits en què les educadores socials participem.
Crec que és important que el CEESC esdevingui un punt de trobada i reflexió sobre la tasca i faciliti l’enteniment de la feina que les educadores socials realitzem cada dia.
Així, des del CEESC vull treballar per poder visibilitzar la nostra professió, crear i participar en espais de debat i lluitar per millorar les condicions laborals i professionals que el nostre sector tant necessita.
Alba Almagro
Vocal
Col·legiada 11122
Diplomada en Educació Social des del 2007 a la Universitat de Girona. La meva trajectòria professional es basa, sobretot, en l’àmbit de la infància i l’adolescència. Des de fa més de 15 anys treballo en centres residencials vinculats a la DGAIA. En aquest àmbit és on he crescut personal i professionalment.
Des que era estudiant que he sentit a parlar del CEESC però no és fins ara que m’he decidit a formar-hi part d’una manera activa.
Em mou la idea de dignificar la professió, aportant la meva experiència i les ganes de cooperar amb les company i companys, agents socials i col·lectius vinculats a la nostra tasca educativa.
Richi Giménez Martret
Vocal
Col·legiat 10023
En l’actualitat treballo en un CREI, una tasca que compagino amb la de professor al Grau d’Educació Social a la UOC. Al llarg de la meva trajectòria professional he treballat amb infància i adolescència, d’una banda, en centres residencials de diferent tipologia com CRAE, CREI i Centres d’Acollida i, d’altra banda, en el camp de la salut mental en Clubs socials, hospitals de dia o CREI terapèutics.
Estic col·legiat des del 2014 tot i que la meva vinculació amb el CEESC va començar el 2010 fent-hi col·laboracions puntuals.
El meu interès en recerca gira especialment al voltant de tres qüestions, travessades totes elles per un fil comú que és el de la transformació social: la vigència de les pedagogies llibertàries, explorar els diàlegs possibles entre l’educació i la psicoanàlisi i els estudis de gènere des de la crítica a la diferència sexual.
Espero poder treballar part d’aquestes inquietuds des del la Junta delegada del CEESC.