El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya forma part, des de dimarts passat, del Consell d’Educació de Catalunya (CEC). El màxim òrgan de participació i consulta del Departament d’Educació i Formació Professional té, per primer cop des de la seva creació el 1986, representació dels titulats universitaris en Educació Social.

El CEESC ha designat dos representants en aquest espai, Albert Font-Tarrés és vicepresident del CEESC i actualment treballa al Departament d’Educació i Formació Professional i en serà el titular. Laura Aubeso, que exercirà de suplent, és vocal de la Junta de Govern del CEESC i treballa al Servei d’Intervenció Socioeducativa del Consell Comarcal del Montsià.

La incorporació del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya ve motivada especialment per dos factors: per una banda, la incorporació els darrers anys de la figura professional dins del sistema escolar i, per l’altra, l’ampliació de la mirada a la comunitat dels antics consells escolars.

En aquest sentit, al febrer, el Consell Educatiu Municipal de Lleida ja es va renovar incloent-hi el CEESC, esdevenint el primer consell escolar que tenia en compte les educadores i els educadors socials.

Un pas més en el treball que des del CEESC s'està fent per a la incorporació institucional i plena de les educadores i els educadors socials als centres educatius de caràcter públic.

 

Notícies relacionades:

Informació d'interès: