El Departament de Justícia va obrir un termini per presentar al·legacions a l’avantprojecte de llei de prevenció, gestió i resolució de conflictes. Aquest avantprojecte inclou diverses mesures per potenciar els mètodes alternatius de resolució de conflictes (ADR), com ara la mediació.

El Col·lectiu de Mediació del CEESC ha presentant esmenes per millorar-ne la redacció, aportar-hi la visió dels professionals de l'educació social que exerceixen com a mediadors i mediadores i adaptar-la a les necessitats del sector.

Entre les propostes del CEESC, destaca la importància d’incloure la mediació com a eina preferent en conflictes relacionats amb el funcionament intern d’entitats com associacions i fundacions, així com la promoció de l’ús de l’ADR (Alternative Dispute Resolution) en centres educatius. A més, subratllen la necessitat d’integrar una perspectiva de gènere interseccional en la resolució de conflictes per garantir la inclusió de diferents factors socials i educatius.

Un cop presentades les esmenes, el procés seguirà amb la revisió per part de les institucions pertinents, que determinaran quines d’aquestes modificacions s’incorporen a la llei. 

Si t'interessa la mediació i vols formar part del Col·lectiu del CEESC, omple aquest formulari.

>>Descarrega el document d'esmenes presentades.