El passat 28 de novembre va tenir lloc una compareixença de la Maria Rosa Monreal, presidenta del CEESC, davant la Comissió de Treball, Afers Socials i Famílies del Parlament de Catalunya.

En la compareixença s’ha donat a conèixer el Col·legi, i s’ha informat sobre les nostres accions i els nostres objectius, i també hem parlat de la situació de les educadores i educadors socials i dels temes que ens preocupen.  

Durant la compareixença la Maria Rosa ha parlat, per exemple, de la nostra visió del sistema de protecció a la infància, accentuant que unes condicions inadequades per als educadors socials, poden afectar l’atenció i la protecció dels infants tutelats.

També hem presentat objectius que tenim sobre la taula, com ara la revisió del sistema de serveis socials o la incorporació institucional d’educadores i educadors socials als centres educatius.

Per última ha anunciat que estem treballant per dotar-nos d’una llei d’educació social d’àmbit català, a més de seguir treballant en la que ja està en marxa en clau estatal. La funció social i gegantista de la professió resta àmpliament demostrada. El repte ara és establir fins a quin punt és necessari el reconeixement de l’activitat com a funció pública, per tal que l’educació social es beneficiï de la reserva d’activitat, de més reconeixement tècnic i social dels seus professionals i que també serveixi  per defensar la professió davant de l’intrusisme, per frenar la devaluació de la figura de l’educador social i, de males praxis que afectin els drets de les persones.