L’habitatge digne i estable és un dels eixos centrals per a la qualitat de vida de les persones. A més a més, tenir habitatge és un dret bàsic que si es desestabilitza genera patiment emocional, social i físic en les veïnes i veïns de les ciutats.

Aquesta qüestió en les persones que atenem és totalment devastadora en totes les àrees de la seva vida i genera situacions de normalització de la precarietat.

Contínuament, des del diversos serveis en què treballen les educadores i els educadors socials estem vivint històries personals que no seran fàcils de remuntar si no hi ha algun tipus de reacció política.

Malgrat això, assistim incrèdules a unes polítiques d’habitatge allunyades de les persones. Parem especial atenció a l’impacte especial de les persones més vulnerables que també tenen dret a ser ciutadanes i ciutadans amb les mateixes oportunitats, cosa que no se’ls està garantint.

Només polítiques valentes que garanteixin de forma clara l’accés a l’habitatge i eliminin el caràcter especulatiu poden revertir la situació de gravetat en la qual estem.

Les persones del nostre país per créixer necessiten espais estables i de seguretat per poder viure i poder tenir projectes vitals de futur.

Per totes aquestes qüestions, des del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEECS) donem suport a la manifestació impulsada pel Sindicat de Llogaters aquest dissabte dia 6 d’abril, a les 18h als Jardinets de Gràcia de Barcelona.

Més informació sobre la convocatòria i manifest.