Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que es commemora el 20 de juny, el Consejo General de Colegios de Educadoras y Educadores Sociales  (CGCEES) i tots els Col·legis que en formem part, emetem un manifest.  

A través d’aquest, el Consejo es compromet a donar suport i col·laborar amb les entitats i xarxes d'entitats que treballen en l'acollida de persones immigrades i al servei de les que sol·liciten asil.

A més:

  1. Demana a l'Estat espanyol i a tots els Estats membres de la Unió Europea que es garanteixin vies d'accés a la protecció internacional, legals i segures, en països d'origen i de trànsit, d'acord amb el dret a la lliure circulació de les persones. 
  2. Insta els governs a fomentar la cultura de la pau i a treballar per eradicar les causes que originen la injustícia, la violència estructural, la guerra i la vulneració dels drets humans i que són la base dels moviments forçats o no desitjats de població. 
  3. Denúncia les dificultats, el bloqueig i l'expulsió, per part d'alguns governs europeus, de les ONG que participen en el salvament, l'acollida i l'acompanyament de les persones refugiades i sol·licita que els deixin treballar amb llibertat en operacions de recerca i rescat de persones migrants. 
  4. Sol·licita que es garanteixi la inclusió de les persones immigrades al costat d'un desenvolupament social i educatiu digne, així com el compromís per aplicar mesures contra el racisme i la xenofòbia.

Descarrega’t el Manifest CGCEES Dia Mundial de les Persones Refugiades (PDF)

 

A més, per tal de visibilitzar a les xarxes socials, especialment a twitter, les aportacions de l'Educació Social, s’ha creat l’etiqueta #educacionsocialesacogida, que us convidem a utilitzar el dia 20 de juny.