El CEESC està buscant persones que puguin assessorar en dinamització comunitària a equipaments de cívics durant el 2018. 

Aquest responsables hauran rebut una formació prèvia de 5 hores en dinamització comunitària i els assessors/es hauran de donar les eines necessàries per establir un petit pla d'acció. Per fer-ho comptem amb les eines i protocols que hem creat durant la prova pilot ja realitzada.


METODOLOGIA

Acompanyament i assessorament pràctic a la persona responsable del casal. 6 hores distribuïdes en 2 sessions de 3 hores cadascuna.

  • Els responsables són els coneixedors de la realitat. L'assessor/a dóna les eines per interpretar-la i buscar solucions per transformar-la: s'elaborarà una diagnosi compartida, una proposta d'accions amb calendari, i una previsió de fites a assolir.
  • L'assessor farà un contacte previ amb el centre, enviarà un informe en acabar l'assessorament amb els indicadors i guió facilitat pel CEESC.
  • Posteriorment s'enviarà un qüestionari on line al centres per a la seva valoració.

Continguts:

  • Sessió 1: Conèixer la realitat concreta del centre i realitzar un sociograma per identificar els agents implicats i les relacions entre aquests.
  • Sessió 2: DAFO de la realitat concreta per a, conjuntament amb la informació que apunta el sociograma, detectar necessitats i definir estratègies i eines per relacionar-se amb determinats actors i col·lectius o influir-hi. L'assessorament finalitza amb una proposta d'itinerari consensuat amb els referents del casal.


PERFIL PROFESSIONAL

Hem de crear un equip d'assessors per a, entre tots, realitzar tots els assessoraments acordats durant el 2018. Recollirem CV i carta de motivació per correu electrònic fins el divendres 18 de maig a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (indicar a l'assumpte DINAMITZACIÓ COMUNITÀRIA).

Els criteris de selecció són:

  • Educadors/es socials col·legiats amb experiència en l'àmbit de la dinamització comunitària
  • Amb coneixement del funcionament de l'administració
  • Amb disponibilitat de mobilitat.
  • Es valoraran altres experteses que es presentin i que puguin enriquir la tasca a desenvolupar, així com el haver estat participants proactius en la dinàmica col·legial


HONORARIS

Cada assessorament es retribuirà segons l'escala pròpia del CEESC per aquest projecte. Les necessitats de desplaçament es valoraran en cada cas i s’assumiran des del CEESC.