Professionals que ens acompanyaran a la JORNADA: Camins i perspectives professionals de l’Educació Social. #PerspectivES18.
Àmbit ES i Persones sense llar
David Vázquez Villamor
Educador social, col·legiat 5992. Psicopedagog i dinamitzador sociocultural. Ha treballat amb infància en risc i persones sense llar com a educador de base i actualment dirigint equipaments residencials per a col·lectius en situació d'exclusió social.
Coordinador del Recompte 2017 de persones dormint al carrer i vinculat a la XAPSLL (Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar) de Barcelona des de la seva creació. Tutor de seguiment i col·laborador docent al Grau d'Educació Social de la UOC i a cicles formatius de grau superior d'Integració Social i Animació Sociocultural i Turística.
Àmbit ES i Escola
Elisabeth Arpal Salvador
Educadora social, col·legiada 10278. Màster en Mediació i Resolució de Conflictes. Educadora esportiva en una entitat de Terrassa. Mare de dia a la Llagosta.
Encarregada de la comunicació del col·lectiu professional "Educació social i escola" del CEESC.
Montserrat Sánchez
Educadora social, col·legiada 6042. Màster en Prevenció i Tractament de les Conductes Addictives, Màster en Intervenció Criminològica i Victimològica. Experiència en l'àmbit penitenciari, en l'àmbit socioeducatiu i en atenció a infància i adolescència en risc d'exclusió social.
Actualment treballa a la Fundació Main coordinant diferents projectes d'atenció a la diversitat: UEC, Grups d'Estudi Assistit i Aula Oberta en una escola - institut de Terrassa.
Àmbit ES i Mediació
Laia González Prádanos
Educadora social, col·legiada 8139. Màster en Gestió Positiva de Conflictes i Mediació per la Fundació Pere Tarrés. La seva experiència professional s’inicia en l’àmbit dels centres de menors i discapacitats, i continua amb el treball comunitari a la ciutat de Rubí. Des del 2006 treballa en el Servei de Mediació Comunitària de l’Ajuntament de l’Hospitalet on destaca la seva experiència en la prevenció i gestió de conflictes amb un enfocament comunitari.
Membre del col·lectiu professional de Mediació del CEESC, adscrita al Centre de Mediació del Dret Privat de Catalunya i formadora en Gestió Positiva de Conflictes.
Francesca Ferrari Rebull
Pedagoga, habilitada com a educadora social, col·legiada 1145, mediadora, Màster en Direcció d’Organitzacions i en Recursos Humans.
Membre del Comitè Assessor del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, designada pel CEESC. Membre de la Junta de l’Associació Professional de Mediadors, ACDMA. Registrada en el Centre de Mediació del Dret Privat de Catalunya en els dos Registres, familiar i civil.
Coordino el Col·lectiu Professional de Mediadors del CEESC, i soc membre dels Sèniors del CEESC, projecte que intenta acompanyar els més joves, amb l’experiència dels que no ho som tant.
Àmbit ES i Gènere i LGTBI
Beatriz Jodar
Educadora social a diversos Centres d’Acolliment, centrada per la infància i adolescència en risc d’exclusió i per la Igualtat de Gènere.
Membre del col·lectiu professional de “gènere” del CEESC i voluntària a la “Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere”.
Àmbit ES i Salut Mental
Mireia Latorre Minguell
Educadora social, col·legiada 7030. Llicenciada en Psicologia. Màster en Psicologia Clínica i Psicoteràpia i Màster en Psicoteràpia cognitivo-conductual. Va treballar durant quatre anys al Centre d’Atenció a Malalts de VIH-Sida.
Des del 2008 treballa com a educadora social als Serveis de Salut Mental de Sant Andreu com a Coordinadora del Projecte Individual (CPI) del Pla de Serveis Individualitzats (PSI).
Ana Ruiz Vidal
Graduada en Educació Social per la UOC. Col·legiada 10355. Tècnica superior en Animació Sociocultural (TASOC). Més de vuit anys d'experiència professional en intervenció amb persones amb dependència elaborant programes d'activitats estimulatives. Generació de continguts per a activitats relacionades amb tercera edat dependent, demència i alzheimer.
Actualment treballa com a educadora social fent suplències a l'Hospital Sant Joan de Déu amb infància i adolescència. Els últims sis anys ha treballat en una residència de persones amb dependència.
Àmbit ES i Prostitució
Mónica Gigón
Pedagoga i actualment professora a la Facultat d'Educació Social. He treballat com a educadora social a diferents projectes amb dones migrants i amb dones en situació de prostitució i tràfic de persones a Barcelona, Colòmbia, Bolívia i Mèxic.
Membre del grup de recerca Grem, ha realitzat treballs diversos sobre la relació educativa i l'acompanyament a l'educació social.
Àmbit ES, Art i Transformació Social
Josep Ma Aragay Borrals
Integrador social, educador social i musicoterapeuta especialitzat en l’ús social de les arts. Creador i responsable de Basket Beat, és professor de creativitat a la Universitat Paris Est-Creteil, així com dels Màsters de Mediació Artística i Musicoteràpia de la Universitat de Barcelona. Membre del grup de recerca GIAS en “Llenguatges artístics i acció social” de la Facultat Pere Tarrés a la Universitat Ramon Llull.
Acaba de publicar el seu primer llibre "Les Arts Comunitàries des de l’Educació Social. L’experiència Basket Beat" (2017) amb Neret Edicions.
Àmbit ES i Dependències Policials
Jordi Martínez Busom
Mosso d’esquadra i tècnic en Integració Social. Amic del CEESC A133. Actualment, està finalitzant el Grau d’Educació Social, especialitzat en dependència i autonomia (UOC). Experiència en l’àmbit comunitari i judicial. Des del 2016 duu a terme accions en defensa d’una pràctica policial centrada en la prevenció i en la socioeducació com a suplement de l’actual. L’objectiu és oferir una atenció íntegra i qualitativa de les necessitats ciutadanes i mostrar una nova perspectiva multidisciplinària entre policies i educadors.
Dinamitza el col·lectiu professional del CEESC d’educació social a les dependències policials; i col·labora en diversos mitjans de comunicació, a través d’articles i ressenyes.
Cristina Garcia González
Policia local. Amiga del CEESC A218. Postgrau Criminalista d’Infoanàlisis i Tècniques Avançades en Ciències Forenses per l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral (EPSI) UAB. Màster en Criminalística, especialitat en documentoscòpia i perícia judicial en propietat intel·lectual i industrial. Tècnica en Integració Social. Actualment, està finalitzant el Grau d’Educació Social a la UOC. Ha treballat durant molts anys en el camp de la violència de gènere i durant el 2012 va confeccionar el Protocol d’actuació en violència de gènere de Malgrat de Mar. Actualment, des de la Policia Local de Canet de Mar, està treballant amb el Pla d’Igualtat de gènere municipal, juntament amb la Regidoria d’Igualtat.
Membre del col·lectiu professional del CEESC d’Educació social a les dependències policials.