El dia 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació, coincidint amb l’aniversari de l'aprovació pel Comitè de Ministres del Consell d'Europa de la 1a Recomanació núm. R (98) 1, sobre mediació familiar. Al llarg del mes de gener de 2018 s'estan duent a terme tot un seguit d'activitats de promoció i divulgació de la mediació a Catalunya, amb la participació de diverses entitats, col·legis professionals, ajuntaments, diputacions, universitats... i també de la Cambra de Comerç de Barcelona i el Grup Europeu de Magistrats per la Mediació, per tal de promoure la mediació entre els ciutadans i donar-ne a conèixer les característiques i els avantatges. 

>Consulta totes les activitats programades del Dia Europeu de la Mediació.

Dins dels actes del Dia Europeu de la Mediació, el CEESC hem organitzat la Càpsula "El Cafè del mig. Apostem per discutir? Gestionem la convivència", el dilluns 22 de gener a la seu del CEESC de Barcelona.

En aquesta ens formularem i intentarem resoldre preguntes com:

  • Què entenem per discutir? Hi ha un aspecte positiu?
  • Discutim per aprendre? O per convèncer?
  • Davant d’una discussió quins posicionaments o quins rols podem adoptar?
  • Com es gestionen les emocions i els valors en una discussió?

Aquesta càpsula és oberta a qualsevol professional o ciutadà que hi estigui interessat. Si sou mediadors o mediadoresAquesta, justifica 2 hores de la formació bianual obligatòria. Us hi podem inscriure en aquest enllaç (+info).

La mediació és un mètode de resolució de conflictes que pot ajudar a les persones a gestionar pacíficament les seves discrepàncies i a evitar procediments judicials o reduir-ne l’abast.  Des del CEESC volem promocionar la resolució pacífica de conflictes. Podeu trobar més informació sobre els espais de mediació i facilitació a que dels del CEESC posem a disposició dels col·legiats, de les organitzacions i de la població en general en aquest enllaç.