El passat dimarts 4 de juliol es va clausurar el Congrés de les Professions que, co-organitzat per l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya i els Col·legis professionals, ha permès construir una visió col·lectiva dels professionals i professions; els nous reptes per afrontar i les respostes per garantir el millor servei a la societat.

El Congrés va iniciar-se el passat 31 de maig i s’hi han dut a terme durant tot el mes de juny més de 100 activitats, en les que hi ha participat més de 4.000 col·legiades i col·legiats.

Les conferències que s’hi ha desenvolupat han comprès temàtiques de tots els sectors i visions de totes les professions. A més, el Congrés ha tingut sessions de 'networking' amb més de 1.000 reunions de col·laboració entre professionals.

Els col·legis hem reclamat definir un millor marc regulador de l'exercici professional que faciliti les condicions per a la prestació de serveis de qualitat en entorns professional i econòmicament dignes. També hem expressat el nostre malestar per la creixent dificultat del marc legislatiu i normatiu, i la complexitat dels processos administratius. I hem lamentat l'actual model econòmic, "allunyat de la prestació de serveis professionals, personalitzats per ciutadans i empreses".

Els col·legis han coincidit també a expressar el nostre compromís amb la necessitat de prestar serveis de gran qualitat, adaptats a les necessitats de les empreses i els ciutadans, en apostar per la formació contínua i en mostrar un respecte "estricte i precís" de l'ètica i les normes professional i deontològiques.

En el marc del Congrés, els col·legis professionals vinculats als àmbits social, de l’ensenyament i de les humanitats, agrupats en una de les branques sectorials de la Intercol·legial, vam fer pública una declaració institucional en què posem de manifest la nostra vocació de servei a la ciutadania i la voluntat d’implicar-nos i pronunciar-nos des del nostre vessant més activista, impulsant “la mobilització en defensa els drets socials i de ciutadania”.  Llegiu la declaració institucional completa.