La protecció dels infants en situació de desemparament. Debat obert amb Mª Jesús Larios, adjunta del Síndic de Greuges per a la defensa dels drets dels infants i dels adolescents

El proper divendres 28 d'abril, a les 10.30h, celebrarem a la seu del CEESC un debat obert amb la Sra. Mª Jesús Larios, adjunta del Síndic de Greuges per a la defensa dels drets dels infants i dels adolescents.

En un moment de palès malestar entre els professionals de l'àmbit, des del Síndic de Greuges s'han emès informes del màxim interès per a la consideració de les educadores i els educadors socials. Des del CEESC, a petició de professionals de l'àmbit, es va sol·licitar la possibilitat d'una presentació dels mateixos en un espai amb possibilitats de debat per tal de consensuar les percepcions i apuntar opcions de revisió.

La Sra. Larios ha acceptat aquesta invitació, així com també va accedir a la petició d'elaborar una resolució a l'entorn dels professionals de l'àmbit per tal de ser presentada al Parlament de Catalunya, i que segons ens va referir, està en curs. També d'aquest tema tindrem l'oportunitat de conversar amb ella.

La màxima participació d'educadores i educadors socials en aquest espai de debat podrà ajudar a garantir que es contempli el conjunt professional, identificant bones pràctiques, situacions d'intrusisme, el respecte a allò definit en la cartera de serveis, i amb apunt de pautes de millora.

Places limitades, prèvia inscripció en aquest enllaç.