Les VI Jornades de Mediació a Tarragona: Mediació, Societat i Violència van concloure el passat 19 d’octubre amb més de 200 persones assistents, millorant la participació de l’anterior edició.
La valoració tant dels continguts com dels tallers és bona, tant pel que fa als assistents com per l’organització, de la qual formem part la Delegació del Camp de Tarragona del CEESC.
Amb el role playing de l’associació Tu Ceiba va arrancar tota la jornada, amb la simulació d’una situació de conflicte, implicant a totes les persones assistents, provocant primer la contenció per poder mediar posteriorment.
La Francesca Ferrari, coordinadora del Col·lectiu professional de Mediació del CEESC, va participar en la taula tècnica "Visió del teixit social sobre la mediació".
Als tallers de casos pràctics s’ha reflexionat sobre com pot afectar als infants passar per una situació de divorci o separació en la família, com poden afectar les relacions interculturals als infants estrangers o, també, a nivell institucional o dels mass media.
Durant les Jornades Marta Mozo, del Col·legi de Pedagogs va presentar un estudi d’investigació sobre la mediació en l’àmbit escolar, fet a instituts d’arreu de Catalunya i l’Andrés González, de la UB, el Programa de Tutoria Entre Iguals (TEI), la seva organització, com s’estructura i coordina.
Del que van aportar tant la Marta com l’Andrés, caldria reflexionar sobre el rol de les educadores i educadors socials, com a professional que fan el seu treball des de la trinxera; en la contribució que podrien fer en l’àmbit de l’educació formal, per les tècniques utilitzades, per la seva metodologia d’intervenció, o per la manera com es treballa en equip de manera interdisciplinaria.
Les VI Jornades han coincidit amb el fet que la ciutat de Tarragona sigui Ciutat Educadora, posant de manifest aquelles situacions que poden requerir del professional de la mediació des dels diferents teixit i àmbits professionals.
Les Jornades es van dur a terme al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili els dies 17,18 i 19 d’octubre. Organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Tarragona, l’Associació de Professionals de la Mediació de les Comarques Tarragonines (APMEDIACIÓ), la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV, les delegacions al Camp de Tarragona de COPEC, COPC, CEESC, i TSCAT i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona.