El CEESC ens hem adherit al manifest “Obriu fronteres, volem acollir!”, impulsat per de Stop Mare Mortum, una plataforma ciutadana que té per objectiu fomentar un canvi en les polítiques europees d’estrangeria i migratòries.
El manifest recolza la manifestació del 19 de juny per denunciar públicament la irresponsabilitat, la negligència i l’hostilitat dels representants polítics de l’estat espanyol i de la resta dels estats europeus davant l’èxode de persones desplaçades que cerquen un lloc segur.
Exigim al futur govern espanyol i a la resta de governs de la UE:
- La revocació immediata del pacte immoral entre la UE i Turquia i de tots els acords d’externalització de fronteres.
- La fi dels acords de militarització de les fronteres i la destinació d’aquests fons al rescat, l’acollida i l’ajuda humanitària. Reclamem també la protecció del voluntariat.
- “L’immediat i fàcil accés a vies legals d’asil i vies segures per a totes les persones que han hagut de deixar enrere casa seva.
- La fi de les polítiques que donen suport al manteniment de dictadures, i participen en la destrucció d’altres països, amb intervencions militars, venda d’armes, espoli de recursos naturals i explotació humana.
- El respecte al dret d’asil i la fi de les polítiques que destrueixen la vida -sempre la vida del poble, mai dels poderosos- i l’aplicació immediata d’aquelles polítiques que la protegeixen!
Perquè “Tota persona té dret a la vida, a la llibertat, a la seguretat i a la lliure circulació”. Cap persona no és il·legal.
Us convidem a adherir-vos-hi com a entitat i a participar en la manifestació el diumenge 19 de juny a les 18h a la Pl.Universitat sota el lema “Obriu fronteres, volem acollir!”.
Aquesta manifestació és el punt central de la Setmana de lluita per les refugiades, organitzada entorn el Dia Mundial de les Persones Refugiades, el 20 de juny. S’han organitzat actes del 13 al 20 de juny a tot el territori català. Veure calendari.
Stop Mare Mortum va néixer a finals d’abril del 2015 després de la mort d’unes 900 persones en un naufragi a la costa italiana, al canal de Sicília, amb l’objectiu d’acabar amb aquesta situació.
>> El dia 21 de juny, en el marc de la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades organitzem amb l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya i el pla 'Barcelona, ciutat refugi' de l’Ajuntament de Barcelona una jornada d’estudi i testimoni sobre la situació jurídica de les persones refugiades que arriben a Europa i l’existència de vies legals per acollir-les a Barcelona. Més informació.