El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) som membres de la xarxa Barcelona + Sostenible i signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

Aquesta tardor s’han programat una sèrie d’activitats gratuïtes, en el marc del programa Barcelona + Sostenible. Estan dissenyades per ajudar-vos a aprofundir i fer front als principals reptes de sostenibilitat. Són formacions, tallers i visites pràctiques que us permetran aprendre com podeu contribuir a la sostenibilitat de manera fàcil i efectiva.

Activitats de verd i biodiversitat

Voleu conèixer i aprofundir sobre la biodiversitat que us envolta? Aquest setembre podreu descobrir la vida que existeix al corredor verd de la Zona Nord de Barcelona. 

Vida de barri. Ruta pel corredor verd de Zona Nord

30/09/2024, de 14:30 a 15:30 h

Visita guiada per conèixer les espècies que s’amaguen en aquest barri als peus de Collserola. L'itinerari ens permet conèixer la biodiversitat que ens envolta i molts exemples de Solucions Basades en la Natura.

>>Inscripcions

Activitats de bones pràctiques per la sostenibilitat

 Teniu un establiment però teniu dubtes sobre com fer el vostre comerç més sostenible? Aquest octubre podeu aprendre bones pràctiques en aigua, energia, residus i soroll:

Bones pràctiques ambientals

10/10/2024, de 14.30 a 16 h

Formació en línia amb les nocions bàsiques per millorar la sostenibilitat del vostre establiment comercial, aconseguint beneficis en termes de consum de recursos i contaminació.

>>Inscripcions

Prevenció i correcta gestió de residus

17/10/2024, de 14.30 a 16 h

Formació en línia per a proporcionar els coneixements i les eines necessàries per prevenir la generació de residus als establiments comercials, i fer una correcta classificació dels generats.

>>Inscripcions

Activitats d’estalvi i l’eficiència energètica

 Voleu saber com millorar l’eficiència energètica del vostre establiment? Teniu dubtes sobre com afrontar l’emergència climàtica? Aquesta tardor podreu donar respostes a aquestes preguntes:

Resiliència davant l'emergència climàtica

23/10/2024, de 14.30 a 15.30 h

Formació en línia sobre el canvi climàtic i com ser més resilients per fer-hi front. Dirigit aquelles persones interessades a conèixer que és el canvi climàtic, quins impactes té i com adaptar-se.

>>Inscripcions

Millora l'eficiència energètica del teu comerç

24/10/2024, de 14.30 a 16 h

Formació teoricopràctica en línia per aprendre a reduir la despesa energètica dels establiments. Es treballaran aspectes com: tarifes i potències, climatització, il·luminació, ajudes i subvencions...

>>Inscripcions

Autoconsum i comunitats energètiques

03/12/2024, de 14.30 a 15.30 h

Taller en línia sobre els avantatges de l’autoconsum, possibles subvencions i les diferents modalitats d’autoconsum aplicables en edificis. Coneixes el concepte “Comunitats Energètiques”?

>>Inscripcions

Activitats de disseny i construcció sostenible

 Teniu curiositat per saber com funcionen algunes infraestructures de la ciutat? Aquesta tardor podreu conèixer de prop aquests espais:

Disseny sostenible de la Clariana de Glòries

8/10/2024, de 17.00 a 18.00 h

Visita guiada per la Gran Clariana de la plaça de les Glòries. Descobriu quines solucions sostenibles s’han implementat per aconseguir aquest espai verd al mig de la ciutat.

>>Inscripcions

La Fàbrica del Sol, pam a pam

5/11/2024, de 14.00 a 15.00 h i de 17.00 a 18.00 h

Visita guiada a l’edifici de referència de la transició energètica. Descobrirem les solucions ambientals incorporades a La Fàbrica del Sol per millorar l'eficiència energètica d’aquest recinte modernista.

>>Inscripcions

TO: Llar sostenible

27/11/2024, de 17.00 a 18.00 h

Visita guiada a una llar innovadora per conèixer els mètodes actius i passius utilitzats per crear una casa autosuficient amb solucions realistes i accessibles a tothom.

>>Inscripcions