Cada any, el 2 d’octubre celebrem el Dia Internacional de l’Educació Social, una jornada que destaca la tasca essencial que desenvolupem les educadores i educadors socials arreu del món. Aquesta data, designada per l'Associació Internacional d’Educadors Socials (AIEJI), vol reconèixer i fer visible l’impacte positiu de la nostra feina en la vida de les persones i en la transformació de la societat.

Des del 2015, el CEESC ho celebra proposant diferents accions i activitats de reconeixement social i professional de l’educació social.

Avui us presentem les activitats que hem preparat per a aquest #DiaES 2024, que durem a terme de l'1 al 4 d’octubre.

Aquest any des del CEESC presentarem les primeres dades de l’Informe de l’Estat de l’Educació Social a Catalunya 2023, una anàlisi exhaustiva de la realitat de la nostra professió. Aquest informe, ja en la seva quarta edició, recull la veu de 1.121 professionals, i aporta dades sobre les condicions laborals, les preocupacions del col·lectiu i els reptes que encara afrontem.

Des del 2014, un cop cada tres anys, realitzem l'#InformeES a través d'una enquesta a professionals de l'Educació Social. Amb els resultats actualitzem l’estat i l’evolució de la professió, de manera que, repetint la lectura, anem dibuixant una sèrie de tendències que ens ajuden no només a visualitzar la nostra professió sinó, també, a tenir fonaments diagnòstics per a l’establiment d’estratègies i objectius.

Què ens diuen les primeres dades de l’#InformeES 2023? Sense desvetllar cap detall, podem avançar que els temes que més ens preocupen com a professionals són el nivell de precarietat laboral, la manca de valoració i reconeixement professional o la necessitat d’una major regulació professional. A més, aquesta edició posa sobre la taula la realitat de l’assetjament laboral i la implementació de mesures de seguretat laboral, dos temes que requereixen una atenció especial.

Més enllà de les dades, l’Informe ens reafirma la necessitat de seguir avançant conjuntament com a col·lectiu. La col·legiació no només ens dona veu com a professionals, sinó que ens permet defensar els nostres drets laborals i treballar per a una millor regulació de la professió. Ser membre del CEESC és estar connectat a una xarxa que vetlla per la dignitat de la nostra feina i que impulsa accions per al reconeixement social i polític de l’educació social.

 

PROGRAMA

 

Organitzeu alguna activitat o acció per celebrar aquest Dia? Voleu aparèixer al programa d’activitats i que en fem difusió? Envieu-nos la informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..