Comencem un nou curs al Col·legi amb l’energia renovada i amb dues propostes diferents de col·legiades i col·legiats amb molta empenta que volen, d’una banda, crear un Col·lectiu de professionals que treballen a pisos d'autonomia per a joves de 18 a 21 anys i, de l’altra, una Comissió de supervisió professional. Així mateix, hi ha professionals interessats a recuperar el Col·lectiu professional en l’àmbit de la Gent Gran.

Tot i que col·lectius i comissions tenen semblances, com ara que han d’estar formats per membres del CEESC en actiu, tenen una gran diferència: els col·lectius estan formats per professionals d’un mateix àmbit o sector que treballen al voltant d’un interès comú, mentre que les comissions es dediquen majoritàriament a qüestions transversals de la professió i del Col·legi.

Vols participar-hi?

Col·lectiu d'Educadors i Educadores Fent Xarxa. Professionals que treballen a pisos d'autonomia per a joves de 18 a 21 anys

El 17 de setembre tindrà lloc la reunió d'aquest col·lectiu que té els següents objectius:

  • Trobar espais d’intercanvi i diàleg entre professionals (educadors i educadores socials) de pisos 18-21.
  • Crear un espai útil on compartir i posar sobre la taula incidències, neguits, recursos i bones pràctiques i plantejar propostes de millora.
  • Elaborar i fer arribar a l'administració un document amb les principals dificultats que estem tenint en la intervenció socioeducativa com a tècnics que treballem en l'atenció directa amb els i les joves, així com propostes de millora.

>>Més informació

Col·lectiu professional en l’àmbit de la Gent Gran

El 2 d'octubre a les 18.00 h tindrà lloc una classe oberta titulada "L'Educació Social i les seves funcions en el Model d'Atenció Centrada en la Persona i les Relacions (MACPR) en entorns residencials de Gent Gran" en col·laboració amb la UNIR. En acabar tindrà lloc una reunió de persones interessades en recuperar el Col·lectiu professional en l'àmbit de la gent gran.

>>Més informació

Comissió de supervisió professional

El 22 d'octubre tindrà lloc la reunió per a la creació d'aquesta comissió que té els següents objectius:

  • Esdevenir un espai de trobada periòdic, de reflexió sobre la pràctica de la supervisió i de referència per a les educadores i els educadors socials que l'exerceixen.
  • Valorar la necessitat que el CEESC pugui acreditar formalment supervisores i supervisors. Estudiar la viabilitat d'un sistema que ho permeti fer de manera adequada.
  • Treballar conjuntament per tal que s'ampliï el número d'entitats i administracions que ofereixen espais de supervisió als equips de treball.

>>Més informació

 

En els tres casos les reunions es faran de manera presencial a la seu del CEESC a Barcelona, amb possibilitat de connectar-s'hi en línia. Si teniu interès a participar en qualsevol d'aquests espais, escriviu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..