El Departament de Drets Socials ha iniciat un procés de revisió de la Cartera de Serveis Socials. Aquesta actualització figura a les línies d’actuació del Pla estratègic de Serveis Socials 2021-2024, on s’expliquen les necessitats i els objectius d’aquesta actualització.

La Cartera de Serveis Socials determina el conjunt de prestacions de serveis, econòmiques i tecnològiques de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública. Defineix cada tipus de prestació, així com la població a qui va dirigida, l'establiment o equip professional que l'ha de gestionar, els perfils i les ràtios de professionals, els estàndards de qualitat i els criteris d'accés.

A Catalunya, la Cartera de Serveis Socials no s’actualitza des del 2010. Tenint en compte que aquest és l'instrument que ha d’assegurar l'accés a les prestacions garantides a la població que les necessiti, és molt important aquesta actualització, ja que actualment no té en compte tots els canvis que ha patit la nostra societat ni les necessitats que s’han anat detectant des que es va publicar.

Aquesta actualització s’està treballant a través de diversos espais de diàleg per arribar al nou model de manera consensuada.

 

--

Taules tècniques

El CEESC formem part de 4 taules tècniques, aportant el coneixement tècnic especialitzat. En aquestes 4 taules ens representen professionals de referència en cada un d’aquests àmbits:

  • Taula tècnica sectorial de persones amb Discapacitat
  • Taula tècnica sectorial Gent Gran
  • Taula tècnica sectorial Salut Mental
  • Taula tècnica sectorial Infància, Adolescència i Joventut

Si hi teniu interès, ens podeu adreçar les vostres opinions, suggeriments, idees... per tal que les persones que ens hi representen les tinguin en compte en els espais en què hi participen. Ho podeu fer a través d'aquest formulari.

 

Consulta pública

A banda de la revisió a través de taules tècniques, s’ha obert una consulta pública prèvia a la tramitació de la normativa. Hi poden participar fins al 30 de juny les persones usuàries dels serveis socials, les seves famílies, els professionals de la intervenció social i les entitats prestadores, especialment aquelles que no han participat fins ara en aquest procés, però també la ciutadania en general.

Podreu respondre preguntes com ara quins serveis inclosos actualment a la Cartera de Serveis Socials cal mantenir, quins cal modificar i quins s'haurien de suprimir. També es pregunta per quins "serveis experimentals" haurien de deixar de ser-ho i ser inclosos com a serveis a la nova Cartera; quins nous serveis o suports s'hi haurien d'incorporar, quin col·lectiu en podria ser el destinatari, i com facilitar que les persones usuàries transitin entre serveis i prestacions segons les seves necessitats vitals i socials. Us animem a fer-hi aportacions i, a la vegada, a compartir amb nosaltres les vostres aportacions perquè també les puguem tenir en compte.

En aquesta pàgina hi teniu tota la informació i l’accés a participació.

 

Projecte d’Ordre de modificació de la Cartera de serveis socials

A banda, hi ha una altra via de modificació de la Cartera de Serveis socials: el Projecte d’Ordre de modificació de la Cartera de serveis socials i de l’Ordre TSF/218/2020, de 16 de desembre, per a la provisió dels serveis de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública.

Sobre aquesta via de modificació, el CEESC hem emès el comunicat El CEESC exigeix que el Govern no degradi l'exercici professional d'educadores i educadors socials.

 

--

Torna amunt

Aportacions a la Cartera de Serveis Socials

T’informem que les teves dades seran tractades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta. El responsable del tractament és el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC). La base jurídica que legitima el tractament és el consentiment atorgat per part de la persona interessada.

Així mateix, per exercir els teus drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació, pots dirigir un escrit presencialment o per correu postal al carrer Aragó 141-143, planta 4a, 08015, Barcelona o a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Per a més informació, pots consultar la nostra Política de Privacitat.