El CEESC donem suport al Col·lectiu "Som A1" d’Educadores i Treballadores Socials en lluita per l’equiparació a la Categoria A1". 

Ens adherim al seu Manifest i us demanem que doneu suport a la reclamació per tots els mitjans que tingueu al vostre abast.
 
SomA1 és un col·lectiu format per més de 1.600 de professionals de l’educació social i el treball social, de l’Administració Pública Municipal, Supramunicipal, Autonòmica i també del Tercer Sector. 

Ha elaborat un manifest per tal de recollir tot el suport possible, en el qual s’exigeix: 

  • Que es reconegui i cessi la discriminació laboral per part de les Administracions Públiques del col·lectiu d’Educadores i Treballadores Socials, i s’inclogui a tot el col·lectiu dins la categoria laboral que en justícia ens correspon, que és l’A.1, o que deixi d’haver-hi subgrups, i tot acabi sent un grup A on s’incloguin totes les Educadores i Treballadores Socials.
  • Que es reconegui l’equiparació laboral de tot el col·lectiu d’Educadores i Treballadores Socials, amb independència de la formació rebuda, sigui aquesta de Diplomatura o Grau, segons es reconeix en el Marc Europeu de Qualificacions vigent.
  • Que tal com ja s’ha fet en el cas d’altres col·lectius afectats per la mateixa discriminació, les administracions públiques catalanes en què el col·lectiu d’Educadores i Treballadores Socials presta servei (Generalitat, Diputacions, Consells Comarcals i Ajuntaments), insti a l’Administració de l’Estat a reconèixer la categoria laboral que per dret ens correspon.
  • Que s’implementin les mesures necessàries per corregir les greus conseqüències econòmiques i laborals que aquests darrers anys ha sofert el col·lectiu d’Educadores i Treballadores Socials, per així oferir al col·lectiu oportunitats reals de creixement professional, una retribució salarial més justa, i un tracte més equitatiu que l’equipari a altres col·lectius professionals similars. 
     

- Podeu llegir el manifest i signar-lo en aquest enllaç
- Segueix SomA1 a X: https://x.com/socialsSomA1


El CEESC vam publicar el 2 de maig, una columna d’opinió a Social.cat reivindicant el lloc adient d’educadores i educadors socials en la funció pública. La categoria que ens correspon a educadores i educadors socials és l’A1, per capacitació, funcions i responsabilitats i no l'A2 que és a la qual estem adscrits segons el Reial decret legislatiu 5/2015. 

Podeu llegir-lo a Social.cat.