El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) i la Direcció General d'Alumnat del Departament d'Educació han convingut en la necessitat de comptar amb educadores i educadors socials a totes les comarques per posar l'alumnat al centre de les pràctiques educatives en la reunió que han celebrat aquest dimarts. Les dues parts han abordat les dades d'abandonament escolar prematur que situa Catalunya, amb un 14% el 2023, lluny dels objectius de la Unió Europea.

Actualment, el Departament d'Educació només compta amb educadores i educadors socials en 85 escoles d'arreu de Catalunya com a part d'un programa que s'acabarà el curs vinent.

La directora general de l'Alumnat, Anna Chillida, la subdirectora general de l'àrea, Roser Cervera, i la comitiva del CEESC han coincidit que, a banda d'estendre la figura a tots els centres també fa falta un desplegament territorial d'aquest perfil professional a totes les comarques per tal de fer un treball en xarxa i coordinat entre diferents perfils professionals i agents.

La representació del CEESC a la reunió, que ha tingut lloc a la seu del Departament d'Educació, ha estat formada pel seu vicepresident, Albert Font-Tarrés; el director de l'equip tècnic, Xavi Campos, i Rosa Guitart, professora universitària i membre del Col·lectiu d'Educació Social i Escola del CEESC.