Els dies 27 i 28 de maig de 2024 tindrà lloc el 5è Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats en un espai incomparable de Barcelona, el Teatre Lliure de Montjuïc.

El Congrés és un referent per als professionals d’àmbit local de Catalunya i és, també, un espai de formació permanent per a les figures professionals que configuren els equips de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats: professionals de la pedagogia, del treball social, de la psicologia i de l’educació social.

És una iniciativa intercol·legial dels 4 col·legis que representen els professionals dels serveis socials bàsics i especialitzats. A banda del CEESC, hi ha el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) i el Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC).

La responsabilitat en la gestió, el disseny de l’activitat, l’elecció de la temàtica a tractar i l’organització és compartida pels quatre col·legis que es coordinen en quatre comitès. La secretaria tècnica d’aquest 5è Congrés està en mans del CEESC i la Comissionada és la Mireia Ballart, educadora social i col·legiada del CEESC.

El lema d’aquesta cinquena edició és “NAVEGAR (avançant) en els marges de la intervenció social”, fent referència a tots els marges, als que hem superat i als que encara no. Els marges no són estàtics, es van modificant i apareixent a mesura que es van superant. Pensem en la idea de com el marge situa la persona, el professional, el cas o la intervenció en un espai o situació determinats però com, a la vegada, el concepte permet que aquest espai sigui flexible, permeable.

Amb aquest Congrés es vol oferir una mirada àmplia del treball amb la comunitat i interprofessional donant espai a la metodologia, al procés i a l’avaluació, tant en la intervenció com en el treball entre serveis bàsics i especialitzats.

L’objectiu és recuperar la mirada crítica per part dels professionals del propi sistema. Vol ser un Congrés que interpel·li els professionals amb la reflexió entorn dels conceptes de relació i atenció. Per fer-ho, es comptarà amb persones expertes que situïn cadascun dels temes en clau de present i apuntin perspectives de futur.

Des dels diferents Comitès s’està acabant de tancar un programa atractiu, interessant i que ofereixi els punts de vista de les quatre professions implicades. Un programa que permeti obrir i pensar en noves maneres de transitar pels marges de la intervenció social.

La nova web i imatge del Congrés es van presentar el passat 26 de març, dia en que també es van obrir les inscripcions, que estaran obertes fins al dilluns, 20 de maig, o bé quan s’arribi a 550 congressistes.

Si teniu pensat venir, tingueu present que a l’hora de fer la inscripció podreu escollir els espais on voleu assistir (el programa el trobareu a la web del Congrés). Alguns espais tenen les places limitades i els anirem tancant en funció de l'ordre d'arribada de les inscripcions, així que us aconsellem que no espereu a l’últim moment. Les persones col·legiades al CEESC o a qualsevol dels 4 col·legis organitzadors compteu amb un preu reduït, com també si sou estudiants, esteu a l’atur o gaudiu de la jubilació.

 

Més informació: