Amb motiu de Sant Jordi torna l’#EncapsuladES en una nova edició especial on ens connectarem en directe amb quatre educadores i un educador que han publicat llibres recentment. Conversarem sobre els seus llibres i sobre la importància d’escriure des de l’educació social.

Ens veurem les cares el proper dijous, 20 d’abril, a les 12 h a través d’InstagramParlarem de llibres i d’Educació Social. No us ho perdeu!

Tot seguit us fem cinc cèntims dels llibres que presentarem. A més, en aquesta entrada al blog, us donem l’opinió del que ens han semblat aquests llibres.

 

Te necesita aunque no lo parezca

Sara Desirée Ruiz (col·legiada 9530)

Acompanyar adolescents a descobrir-se i construir la seva identitat no és una tasca senzilla i el teu paper és essencial. En aquest llibre aprendràs pautes pràctiques per quan no sàpigues com actuar; hi trobaràs consells senzills i efectius per tal que les persones adolescents de la teva vida augmentin la seva autoestima i la confiança en si mateixes de forma progressiva, i entendràs com n’és d’important el paper de les seves amistats i com afecta el malestar emocional en el seu desenvolupament.

[Més informació]

Una presó educadora.
Històries, propostes i intervencions per no tornar-hi

Jordi Enjuanes Llop (col·legiat 6805) i Yanina Diaz Ortega (col·legiada 10722)

[…] si mirem bé, a banda de persones internes trobem professionals que hi treballen, que acompanyen, que s’esforcen per possibilitar canvis que afavoreixin el retorn a la comunitat en condicions. La presó és, i ha de ser, una escola, però no de delinqüència, sinó de ciutadania, de noves oportunitats. Perquè totes i tots, fins i tot els qui han comès un delicte, formen part de la comunitat. I aquesta és la funció de les presons: motivar i promoure canvis que ens ajudin a no caure de nou en la comissió de fets delictius.

[Més informació]

Malabèstia

Raquel Gámez-Serrano

Després d'abandonar la ciutat, Antich treballa ara als Serveis Socials de Can Bosch, un poble de muntanya a tocar de les Colònies Forestals, o del Far West, com a ella li agrada anomenar-les. Les colònies són a una urbanització inhòspita on viu la Jessi, una usuària que la durà pel camí del pedregar i la implicarà, sense adornar-se'n, en una nova investigació en què coincidirà amb el sergent Vehí. Tots dos es van conèixer quan intervenien en “el cas de la torreta”, en la novel·la de suspens psicològic No diguis res.

[Més informació]

Syringa Vulgaris

Thais Casanova Bertomeu

"Fa molt de temps que sento que t’he d’explicar la meua història, que l’he de compartir, no perquè jo sigui algú important, ni la meva història la més fascinant, sinó perquè, simplement soc algú com tu, i m’han passat coses que potser t’han passat a tu." Syringa Vulgaris és un acte d’amor valent, un obrir-se en canal per curar i poder renàixer. L'autora ens entrega una història, la seua, que tot i només tenir 32 anys, ha viscut prou perquè qualsevol que llegeixi el llibre s’hi senti reflectit en algun moment.

[Més informació]


L'#EncapsuladES va néixer l’any 2020 arran de la crisi provocada per la Covid-19; un projecte que va connectar converses del dia a dia entre professionals de l’educació social d'arreu de Catalunya a través de l’Instagram del CEESC. En un moment on estàvem tancats a casa per la pandèmia, aquests directes van permetre la connectivitat i un apropament virtual cap a la professió.