L'any 2017 va néixer, de la mà del CEESC, d’Amical Wikimedia i de DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials, el projecte Fem visible l’Educació Social.
El CEESC va concebre la proposta com una iniciativa per conscienciar el sector sobre la necessitat de fer visible a la resta de la societat la disciplina i el dia a dia de la professió, amb els seus agents, professionals, organismes i tecnicismes. En aquesta primera fase del projecte, es van incloure a la Viquipèdia set entrades relacionades amb el món de l’Educació Social.
L’any 2022 el projecte es va reactivar gràcies a la Viquimarató Dones (pro), una activitat emmarcada dins dels actes de celebració del Dia Internacional de les Dones, que ha comptat amb la col·laboració de diversos col·legis professionals. Aquesta nova acció vol fer visibles aquelles dones que ens han precedit en els seves professions, amb la intenció de pal·liar la discriminació soferta al llarg de la història.
El projecte de la Viquimarató Dones ha servit per publicar a la Viquipèdia les biografies d’unes 50 dones professionals. Des del CEESC s’han redactat els articles de quatre educadores socials, en què s’ha descrit la seva vida formativa i laboral, i s’ha volgut donar reconeixement a les participants escollides, argumentant el més rellevant i destacat de la seva vida.
Les biografies de les quatre dones que han estat publicades a la Viquipèdia per la seva reconeixença i honor a la seva carrera professional són:
Araceli Lázaro Aparicio: va estudiar la carrera de Pedagogia i d’Educació Social i durant 36 anys va treballar a l’àmbit de la protecció a la infància a la Generalitat de Catalunya. És membre del Comitè d'Ètica del CEESC.
Carme Panchón Iglesias: va cursar els estudis de Pedagogia i d’Educació Social. Un cop acabats els estudis va treballar d’educadora especialitzada i de coordinadora pedagògica i es va incorporar al Projecte de Comunitats Educatives infantils i Juvenils de la Generalitat de Catalunya.
Sònia Fuertes Ledesma: es va llicenciar en Filosofia i Ciències de l’Educació, i és educadora social. Va treballar en diversos àmbits, especialment en addiccions, salut mental i execució penal. Actualment és la Comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona.
Francesca Ferrari Rebull: és pedagoga i educadora social habilitada, mediadora i coordinadora de parentalitat. Ha dedicat bona part de la seva carrera professional a la Mediació en diferents associacions i entitats. És membre del Col·lectiu Professional de la Mediació del CEESC.
Totes elles s’han format i han exercit en l’àmbit social, aportant-hi els seus coneixements per millorar i prosperar dins del món social.