El VIII Congrés Estatal d’Educació Social es durà a terme entre el 31 de març i el 19 de maig de manera descentralitzada sota el lema “Educació Social, Dignitat i Drets, en temps de pandèmia”. 

El Congrés, que estava previst per l’abril de 2020 i que es va haver de posposar per la pandèmia, s’ha replantejat per adaptar-se al moment actual. 

Constarà de 9 jornades que es duran a terme en diferents localitzacions (Madrid, Cuenca, Canàries, País Basc, València, Múrcia, Valladolid, Sevilla), amb actes presencials que també es podran seguir en línia. 

El Congrés vol promoure una vegada més la reflexió, el debat i el pensament crític sobre l'Educació Social. A més, els congressos estatals són el lloc per fixar els objectius prioritaris de la professió, arribant-se a crear documents fonamentals sobre l'Educació Social.

El lema per a aquest VIII Congrés Estatal integra quatre conceptes considerats prioritaris: Compromís, Drets, Transformació i Dignitat. I el programa està vertebrat entorn de 2 eixos:

  • La dignitat de les persones, dels professionals i el dret a l’Educació Social
  • L'acció socioeducativa com a acció transformadora

La ponència inaugural anirà a càrrec de Federico Mayor Zaragoza, amb el títol: “La dignidad de las personas, de las y los profesionales y el derecho a la educación social”.

Podeu consultar l'avançament del programa.

Seguiu el VIII Congrés a la xarxa: