El CEESC és una de les entitats que ens adherim al Manifest per per la Reforma del Reglament d'Estrangeria i ens fem ressò de la situació en la qual es troben els i les menors i persones joves migrants procedents del sistema de protecció a la infància i l’adolescència en complir la majoria d'edat.

Volem expressar el nostre profund malestar davant les informacions que indiquen que el Ministeri de l’Interior ha decidit frenar el reial decret que promovia el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions pel qual es reformava el Reglament d'Estrangeria, adaptant-lo a les necessitats que presenta la població extutelada que ja es troba al nostre país i que ha estat beneficiària de la protecció de l’administració sent menors d'edat.

Aquesta reforma del Reglament és una resposta de justícia social a la situació d’exclusió a què són abocats milers de joves sense suport familiar i social que, en complir la majoria d'edat,o poden treballar ni poden mantenir el seu permís de residència, quedant en una situació d'irregularitat administrativa per les traves que imposa l'actual Reglament, impedint-los continuar el seu camí cap a l’autonomia. És un pas cap a la no-discriminació dels joves pel seu origen i el reconeixement de tots els seus drets.

Així mateix promovem traslladar i instar el Consell d'Estat i al Govern d'Espanya la proposta de la presa en consideració i aprovació urgent en el Consell de Ministres el més aviat possible, del Decret de reforma del Reglament d'Estrangeria promogut pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Demanem que la mesura es faci efectiva des del mateix dia de la seva aprovació i publicació, per a afavorir la inclusió d'aquestes persones joves a Espanya.

I exigim la suspensió immediata i definitiva de les expulsions de persones menors d’edat migrants no acompanyades de Ceuta al Marroc i el seu trasllat a programes d’atenció a la infància i l’adolescència a les diferents Comunitats Autònomes.

La nostra ferma voluntat com a societat civil és comprometre'ns a continuar denunciant els atropellaments que es produeixen en els drets fonamentals d'aquesta població vulnerabilitzada. És el moment de fer front comú davant del racisme, la xenofòbia, les discriminacions… De realment no deixar ningú enrere i dotar d’oportunitats a tota la població per construir una societat més justa i cohesionada.

Per humanitat, per equitat, per justícia.

Llegeix el Manifest complet aquí.

 

CONVOCATÒRIA

>>Diumenge, 5 de setembre a Barcelona:

19.00h - Seu Unió Europea: Passeig de Gràcia / Provença
19.30h - Delegació de Govern: Mallorca/Roger de Llúria

Reforma del Reglament d’estrangeria JA! No els talleu les ales (no ens talleu les ales)

#ReformaReglamentEstrangeriaJA

 

Fes la teva adhesió al manifest i a la convocatòria del 5 de setembre en aquest enllaç.

Convoca: Coordinadora Obrim Fronteres