Després que l’any passat es posposés la convocatòria d’Ajuts a Iniciatives Socials i de Cooperació, aquest any torna i de manera especial, obrint una línia per a projectes que tenen en compte els col·lectius especialment afectats per la crisi de la COVID-19. A més, s'han unificat les aportacions del 2020 i del 2021 i la convocatòria comptarà amb 9.812,40€ repartits en dues línies.

I també, com a novetat d’aquesta edició, només podran presentar-s’hi educadores o educadors socials col·legiats al CEESC, així com col·lectius, empreses d’economia social, fundacions i associacions privades sense afany de lucre que tinguin més d’una persona col·legiada dins dels seus òrgans de govern.

El termini per presentar-hi projectes va del 15 de maig al 15 de juliol a les 10.00 h. Ara bé, si hi voleu participar, abans del 14 de juliol a les 14.00 h haureu de sol·licitar-ne el formulari. Aquesta convocatòria, que enguany compleix la vuitena edició, respon al compromís de destinar l’1% dels ingressos ordinaris del pressupost anual del Col·legi a iniciatives socials i de cooperació. La quantia total destinada per a aquesta convocatòria és la més alta de totes les edicions, més del doble que les anteriors ja que són les aportacions de dos anys, 2020 i 2021.

Com ja hem fet esment, la convocatòria té en compte l'excepcionalitat de la pandèmia i obre una línia especial per a projectes que tinguin com a objectiu el suport a col·lectius especialment afectats per la crisi de la COVID-19. Els projectes que es presentin hauran d’enquadrar-se en:

  • Projectes innovadors que fomentin l'ocupació dels educadors i les educadores socials, a través de noves empreses o entitats d’iniciativa social, durant el primer any d’activitat.
  • Projectes que tinguin com a objectiu el suport a col·lectius especialment afectats per la crisi de la COVID-19 i que siguin impulsats per educadors i educadores socials.

A cada línia li correspon un 50 % de la dotació econòmica de la convocatòria però serà potestat de la comissió avaluadora la proposta de la seva distribució entre un o més projectes en cada cas, així com la redistribució entre les dues línies d’acció en funció del conjunt de propostes presentades. El projectes que es presentin hauran de dur-se a terme íntegrament dins el període comprès entre el novembre de 2021 i el novembre de 2022, tenint un termini d’execució de 12 mesos.

Com ja hem dit, l’altre canvi important d’aquesta convocatòria és qui hi podrà concórrer. I aquest cop la convocatòria va destinada només a col·legiades, col·legiats i col·lectius, empreses d’economia social, fundacions i associacions privades sense afany de lucre que tinguin més d’una persona col·legiada dins dels seus òrgans de govern.

Més de vuitanta propostes s’han presentat al llarg de les darreres set edicions, us animem a participar-hi!

>> Consulteu les bases de la convocatòria en català i en castellà.

 

La Convocatòria 2021 d’Ajuts a Iniciatives Socials i Projectes Especials COVID-19 té el suport de la Diputació de Barcelona.