Els propers 16 i 17 de setembre del 2021 tindrà lloc, en un format encara pendent de confirmació, el IV Congrés de Serveis Socials Bàsics Especialitzats.

Amb el lema “Dependències al llarg del cicle vital. Enfortiment i autonomia”, aquest IV Congrés tractarà les diferents situacions de dependència, interdependència i autonomia en la xarxa de relacions i de cura entre les persones.

Aquest Congrés s'enfoca des d'una aproximació conceptual als termes d’autonomia i de dependència. Sentirem ponències i comunicacions d’àmbits d’intervenció i d’experteses molt variades però amb aquest comú denominador. Tractarem de totes les dependències possibles: física, emocional, a substàncies, a activitats, a noves tecnologies, originades per factors de vulnerabilitat… Dialogarem sobre models que permeten una intervenció més capacitadora, més participativa, més reconeixedora de l’autonomia com a màxima aspiració del nostre fer professional.

Parlarem, al cap i a la fi, de la dependència i l’autonomia com a temàtica que ens interpel·la com a professionals, com a serveis i com a sistema de protecció.

Els quatre eixos al voltant dels quals giraran els continguts del Congrés seran:

EIX 1 – Addicions

EIX 2 – Dependències relacionals en el cicle vital

EIX 3 – Diversitats i altres situacions que generen dependència

EIX 4 – Sistemes generadors d'autonomia i dependència

Més informació sobre el programa.

 

COMUNICACIONS I PÒSTERS

Fins al 31 de maig de 2021 es poden presentar COMUNICACIONS i PÒSTERS d’experiències, projectes, recerques, intercanvis i bones pràctiques, a partir dels eixos del IVCSSBE, molts dels quals portaran l’empremta que està deixant el COVID en el nostre quefer professional en l’atenció a les persones.

Bases per a la presentació.

 

ENTREVISTA AMB PILAR MORRAL, COMISSIONADA DEL IV CSSBE

 

>> Web del Congrés.