Els premis RetinES arriben a la seva vuitena edició!

Consten de dues modalitats:

  • A la millor obra o projecte audiovisual en benefici de l’acció i/o activitat socioeducativa amb un premi de 600 €: curtmetratges, documentals, projectes o altres tipus de treballs audiovisuals que tinguin en compte el fet, l'acció o activitat socioeducativa.
  • A la millor obra o projecte audiovisual realitzat per joves de 18 a 30 anys amb un premi de 300 €: curtmetratges, documentals, projectes o altres tipus de treballs audiovisuals amb una durada màxima de 2 minuts que presentin un projecte social o denunciïn o facin crítica d’una situació o problemàtica social.

Totes les obres i projectes audiovisuals que es presentin als Premis han d'estar publicades/allotjades en un servidor extern al del web de RetinES. L'any de producció de les obres audiovisuals no pot superar els 3 anys d’antiguitat respecte de l’any de l’inici de la convocatòria. Per tant, per al RetinES 2021 s’hi poden presentar obres del 2018, 2019, 2020 i 2021.

Termini de presentació: 15 d’abril de 2021

Bases completes dels Premis Retines 2021.


Compartim dos fragments de les entrevistes que hem realitzat als dos projectes guanyadors de la setena edició i que podeu veure senceres al nostre canal de youtube.

“Havíem pensat que era una eina molt útil per a mares, pares i mestres però rebre el premi RetinES ha significat obrir el ventall del programa.” Aïda Torrent, directora d’Oh My Goig, obra guanyadora del Premi RetinES 2020.

Entrevista completa

--

“Ha estat molt bé guanyar el Premi, per a les noies, els nois, la gent gran que hi ha participat; ha estat tot un reconeixement a tot el procés… quan som petits, adolescents, necessitem més aquest tipus de reconeixements.” Adrià Sunyol, Associació Escola de Cinema Almarge, responsables de Cosint Espais, amb l’Espai 12@16 i la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, curtmetratge guanyador del RetinES 2020.

Entrevista completa


La comunitat RetinES segueix oberta...

A través d’un registre de 30 segons, podràs compartir material audiovisual ja existent que consideris oportú i motivador per a l’acció i l’activitat socioeducativa. Contribueix al recull d’obres, treballs, intencions, processos, recursos i projectes audiovisuals que ens puguin ser útils. Seràs membre d’una comunitat on periòdicament informem d’activitats o esdeveniments a l’entorn del vincle entre l’àmbit social i educatiu i l’audiovisual (l’audiovisocial) i, de tant en tant, sortegem entrades per a dues persones a festivals de cinema social, cursos o formacions sobre recursos audiovisuals per a la intervenció social. Registra’t a la comunitat RetinES i obre’ns els ulls amb les teves recomanacions.

 

Per saber-ne més:

RetinES: un projecte per a les audiovisuals d’esperit social i transformador (Papers de joventut, desembre 2020)