Un cop publicat el número d'enguany de la revista Quaderns d'Educació Social Tot anirà bé? Confinaments, incerteses, invencions..., publiquem on line i en obert el número anterior de la revista. Així que ja podeu consultar el número 21 dels Quaderns, Acció, reflexió i recerca.

En aquest número es va apostar per fer visible la tasca intel·lectual que s’activa en el fet educatiu, dedicar-hi el monogràfic, posant la lupa entorn de projectes on la reflexió esdevé el motor de l’acció. 

Així, ens interroguem al voltant de qüestions diverses que potser ens poden ajudar a prendre consciència del valor del cercle reflexió, recerca, acció, reflexió..., algunes de les quals podrien ser: es pot avançar sense saber?, quines necessitats formatives emergeixen durant la seva trajectòria i com les satisfan?, com construeixen coneixement?, com desenvolupen estratègies metodològiques adequades?, com fomenten la creativitat?, com poden alimentar el desig per seguir endavant? La idea del monogràfic no és que hi trobeu les respostes, però sí elements suggeridors per poder-les respondre.

A banda i fora del monogràfic, hi trobareu diferents continguts de temàtiques diverses, com els adolescents que migren sols, els horts socials ecològics o d'eines per transformar el masclisme i l’heteronormativitat amb joves. 

Per segon any consecutiu, les il·lustracions del Quaderns van anar a càrrec de Montse Fransoy

Amb aquests dos últims números publicats, ja teniu disponible en format digital i en obert tota la col·lecció dels Quaderns, una eina de difusió i aprofundiment de temes d'interès per a l'educació social. 

El Quaderns és la revista anual del CEESC, que es publica en format paper des de 2002. En una primera etapa es tractava d’una revista monogràfica, en què es van tractar temes com la mediació, la salut mental, l’ètica, la infància... El 2012 es va començar una nova etapa, en què la revista inclou, a més del monogràfic, abordat des de diferents perspectives, articles, reportatges, experiències i entrevistes que aborden temàtiques d’interès actual i social.

Recordem que us hi podeu subscriure en format paper, estigueu o no col·legiats així com adquirir números solts. Aquí hi teniu tota la informació.