El passat 5 d’octubre membres de la Junta delegada del CEESC a Lleida es van reunir de forma telemàtica amb la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030 de l’Ajuntament de Lleida, Mariama Sall.

La reunió es va celebrar amb la voluntat de tenir un diàleg constant amb l’equip de govern i amb l’equip tècnic de la Paeria.

Actualment, el CEESC ja té representació en alguns els espais (Consell de Benestar i Acció Social de Lleida, Consell Municipal de les Persones Grans, Consell Municipal de persones amb discapacitat, Consell Assessor Infància i Adolescència), i es va mostrar la voluntat de seguir-hi presents i augmentar la presència en altres espais de participació i consulta, com ara la Mesa Transversal per a la Recuperació de la Ciutat, al Consell Escolar Municipal, al futurible Consell de Ciutat o el Consell Municipal de Cultura, entre d'altres.

Vam plantejar la necessitat de garantir un pressupost digne per a l’àrea social i educativa, prioritari en el moment actual de crisi derivada de la pandèmia; i també la necessitat d’emprendre accions amb una mirada comunitària amb visió de ciutat.

Es va posar sobre la taula la problemàtica viscuda amb la campanya de la fruita d’aquesta temporada i la necessitat de pensar i planificar la campanya de 2021, evitant la improvisació. Cal mirada de territori, treballar de manera coordinada amb els ajuntaments de la zona i amb les diferents administracions perquè cadascuna assumeixi la seva responsabilitat.

També es van reclamar millores en les condicions laborals dels professionals de l’educació social, demanant que la Paeria garanteixi la contractació d'educadores i educadors socials als serveis que depenen de l'ajuntament i en garanteixi els drets laborals perquè fent-ho es vetlla pels drets de ciutadania a rebre una atenció professional i no precaritzada.

Durant la reunió es va agrair la il·luminació de la façana del Palau de la Paeria de Lleida de blau en motiu del #DiaES.