Davant la profunda transformació social que estem vivint, en què res tornarà a ser com era, des de la Fundació Carulla han volgut imaginar solucions creatives a les noves realitats, per reinventar-nos comptant amb el coneixement col·lectiu de tothom, de manera participativa.
Així han creat "Mutare SOS.", des d'on conviden a repensar, cocrear i transformar la nova societat cultural. Els tres primers tallers s'han centrat en els museus post-Covid19, a través del Cicle "Els Museus Post Covid19", que ha constat de de 3 tallers.
El dimarts passat, 9 de juny, el Xavi Campos, educador social i director de l'equip de gerència del CEESC i la Roser Sanjuan, responsable de programes públics del centre d’art La Panera (Lleida) van conversar amb la Gemma Carbó, Directora Museu de la Vida Rural, en el taller "Museus i transformació social: quins són els nous reptes?".
Xavi Campos va remarcar que el museu ha de ser un espai per fer vincle i reforçar valors, "els museus hem de posar la vida al centre. Ser espai de trobada, improvisació i sorpresa: teixir i reforçar el vincle social".
Al final del taller, es va arribar a la conclusió que el compromís dels museus amb els nous reptes per a la transformació social es basa en:
- Escoltar l'entorn
- Relat
- Corresponsabilitat
- Empatia i cures
- Comunitats locals
- Treball comunitari
- Inclusió
- Equitat
Si us vau perdre el taller:
- podeu recuperar el més destacat en aquest fil de twitter
- podeu descarregar-vos la relatoria visual
- 14 propostes sorgides del debat (via Catorze.cat)
- i aquí teniu el vídeo del taller:
Ponència de Xavi Campos | Mutare SOS: Museus i transformació social