20 € de descompte per a membres del CEESC per al:

Curs intensiu per a la creació i dinamització d'espais comunitaris d'art i natura

Data: del 27 de setembre al 15 d'octubre.
Lloc: Jardí del Silenci, Aula Ambiental Bosc Turull i altres espais a confirmar a Barcelona.

La connexió amb la natura és una eina molt valuosa per a promoure el benestar emocional i la nostra salut, i la necessitat de protegir i preservar els espais naturals, especialment en àmbits urbans, és cada cop més important.

La metodologia Desperta Art i Natura ofereix un enfocament innovador que fusiona l'art i l'activisme ambiental, reconeixent el potencial transformador de les expressions artístiques en la generació de consciència i participació ciutadana. La missió d'aquesta metodologia és connectar les persones amb la natura mitjançant l'art, donant a conèixer el seu entorn i generant un espai de reflexió compartida, de calma i benestar.

A través d'aquest curs intensiu coneixeràs la biodiversitat urbana i el valor dels entorns naturals, descobriràs tècniques artístiques i aprendràs recursos i dinàmiques per desenvolupar activitats d'educació mediambiental en aquest àmbit. A més, mitjançant un assessorament personalitzat, t'ajudarem a crear un projecte participatiu al teu barri. Aquest projecte promourà la sensibilització mediambiental, col·laborarà al benestar de la comunitat i vetllarà per la sostenibilitat dels espais verds més propers a través de processos creatius.


OBJECTIUS

  • Aprendre metodologies innovadores i participatives amb l’art i la natura com a fils conductors.
  • Facilitar el desenvolupament de projectes d’educació ambiental i transformació ecosocial.
  • Afavorir la sinergia entre entitats i professionals amb interessos compartits per ampliar l'impacte de les iniciatives.
  • Adquirir les eines i coneixements per impulsar i dinamitzar processos creatius comunitaris que siguin autogestionats.
  • Promoure espais verds compartits de reflexió, calma i benestar que potenciïn la salut individual i comunitària.

CALENDARI I SEUS DE LES SESSIONS

La formació intensiva, que combinarà els continguts teòrics amb exercicis pràctics, tindrà lloc:

Les sessions pràctiques, on es podran començar a aplicar els continguts treballats, es desenvoluparan:

  • Dimarts i dijous,  3, 8, 10 i 15 d'octubre, de 17.30 a 19.30 h, en espais verds comunitaris de Barcelona a confirmar.

El desenvolupament i acompanyament de projectes, perquè puguis impulsar un col·lectiu autogestionat al teu barri, aplicant la metodologia apresa, serà fins al 31 de desembre, amb 10 hores de suport i assessorament individualitzat (en línia i presencial).


EQUIP DOCENT

L’equip docent està format per 8 professionals de diferents àmbits, entre els quals hi ha Xavi Campos, educador social i director de l’equip de gerència del CEESC. La informació sobre l’equip docent la trobareu en aquest dossier informatiu.


PREUS I INSCRIPCIONS

  • Preu normal: 85 €.
  • Membres del SCEA i CEESC: 65 €

Inscripcions a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..