Ens fa il·lusió comunicar-vos que estem impulsant el Col·lectiu de dones del CEESC amb la intenció de promoure una reflexió a l’entorn de temàtiques vinculades a l’àmbit de l’atenció a les dones, a problemàtiques específiques de les educadores socials en el seu context laboral i social, promovent espais de visibilitat per a educadores socials que vulguin compartir les seves experiències laborals, així com altres qüestions d’interès, sempre des d’una perspectiva de gènere.
Ens preocupen i volem pensar al voltant de, per exemple:
- Les vinculacions entre la invisibilització, el poc reconeixement i el desconeixement de la nostra professió amb el fet que és una professió feminitzada.
- Les possibles desigualtats de gènere en el nostre àmbit professional, tant les que podem observar en els àmbits de responsabilitat dins de les institucions o dispositius de l’àmbit social, com en espais de caire acadèmic.
També creiem que és important crear contingut i discurs, alhora que fem accions per difondre'l i per promoure una sensibilització sobre aspectes relacionats amb les desigualtats de gènere de les quals la nostra professió no se n’escapa.
Participem activament amb la Comissió de Dones i d’Igualtat de la Intercol·legial, que té l’objectiu de donar visibilitat al paper desenvolupat per les dones professionals en la societat, fomentar les polítiques de paritat i d’igualtat i promoure activitats formatives i de networking. Aquesta comissió recentment ha redactat el Decàleg per l’equitat de gènere en l’àmbit dels col·legis professionals de Catalunya.
En aquests moments, les persones que formem el Col·lectiu de Dones del CEESC ens trobem virtualment una tarda un cop al mes, i tenim ganes de sumar més professionals, educadores i educadors socials. Si us interpel·len aquestes qüestions, poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del correu