El 4 de juny vam constituir la Comissió de Dones i d'Igualtat de l'Associació Intercol·legial, juntament amb més de 20 representants de diversos col·legis professionals.  

El seu objectiu principal és treballar de manera conjunta qüestions relacionades amb la promoció del paper de les dones professionals, en la societat i amb les polítiques d’igualtat.  El gran nombre de professionals que representa la Intercol·legial, més de 100 corporacions i uns 200.000 col·legiats i col·legiades, li atorga un important paper en la lluita contra les desigualtats per raó de gènere. 

Les sinèrgies detectades des de ja fa temps en el si de la Intercol·legial va impulsar a la Junta Directiva a constituir aquesta Comissió. Núria Carrera, decana del Col·legi de Treball Social, n'és la presidenta. Representant al CEESC, hi participa Francesca Ferrari, vicepresidenta del Col·legi. 

Els objectius de la nova Comissió són: 

  • Donar visibilitat al paper desenvolupat per les dones professionals en la societat actual i, en especial, en l’àmbit dels col·legis professionals i de llurs òrgans de govern. 
  • Formular estratègies comunes per a la promoció de les dones en tots els àmbits professionals i per al foment de polítiques de paritat i d’igualtat, amb especial atenció a qüestions com la bretxa salarial. 
  • Promoure activitats de networking interprofessional entre dones professionals de diferents àmbits d’activitat. Organitzar conferències, col·loquis, seminaris, cursos, jornades, congressos o qualsevol altra activitat formativa relacionada amb els fins de la Comissió. 
  • Fomentar el debat i l’intercanvi d’experiències en l’àmbit propi de la Comissió entre les diferents Corporacions membres de l’Associació Intercol·legial.

Després de la constitució es va realitzar un primer col·loqui obert, en el qual els diferents col·legis van  proposar definir detingudament els conceptes d’igualtat i paritat, cobrir accions formatives de gènere, treballar la conciliació i la possible creació d’espais de suport a les dones a la web col·legial, entre d’altres.

En la segona reunió de la Comissió, celebrada aquest dimecres 25 de juny, el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya va presentar l'Estudi sobre els Col·legis professionals a Catalunya, de juliol a novembre de 2016. A més, es va parlar de les accions que es volen dur a terme fins a finals d’any, entre les quals, la celebració d’un acte el 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. I també la realització d’un estudi específic, de caire qualitatiu, sobre les dones col·legiades, la realitat en què ens trobem, quina és la nostra mirada i les nostres propostes.