Aquest diumenge una representació de la delegació del CEESC a Lleida va fer una ofrena al monument de record del bombardeig al Liceu Escolar de Lleida, que va tenir lloc el 2 de novembre de 1937.

Aquest any just aquest data destacada ha coincidit amb l’inici dels 7 professionals de l’educació social (dels 75 contractats a tot Catalunya) contractats per treballar a 7 escoles de la demarcació de Lleida pel Departament d’Educació. 

A l’ofrena hi van participar l’Albert Font-Tarrés i la Marta Jordana, com a president i vicepresidenta, respectivament,  de la Junta delegada del CEESC a Lleida i la Noemí Morales, en representació dels 7 educadors i educadores socials que van començar dilluns a les escoles de Ponent.

Durant l’ofrena es va aprofitar per celebrar aquesta incorporació, tot i que considerem que la xifra de 75 educadors i educadors socials és un nombre clarament insuficient quan a Catalunya hi ha vora 5.500 escoles i instituts. 

I també es va aprofitar per denunciar la manca d’informació i l'incompliment dels terminis previstos en el procés d’incorporació d'aquests 75 llocs de feina d’educadors/ores socials als centres escolars.

Les 7 escoles de Ponent que comptaran amb la incorporació de la figura de l'educador/a social són: Joan XXIII, Príncep de Viana, Sant Josep de Calassanç, Balàfia, Camps Elisis i Santa Maria de Gardeny, totes de Lleida, i Àngel Guimerà, de Balaguer.

 

>>Article a La Mañana: Els educadors socials creuen que el personal destinat a les escoles serà “insuficient” [1 de novembre de 2020]