El passat 18 de novembre, vam presentar públicament el Manifest de la Mesa unitària en defensa del sector social i d’atenció a les persones de Catalunya, formada per sindicats, col·legis professionals i organitzacions empresarials i del Tercer Sector. Ara, 20 dies després, denunciem el silenci del Govern davant les demandes exposades.

Tot i la sol·licitud de reunió urgent enviada al president de la Generalitat amb la voluntat d’obrir una via de diàleg efectiva que permeti avançar cap a unes polítiques públiques que assegurin la cobertura dels drets socials, la qualitat de l’atenció, la sostenibilitat dels serveis i la millora de les condicions laborals de les treballadores, hores d’ara no se n’ha rebut cap resposta formal.

En canvi, els grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya han atès la petició formulada per la Mesa i està previst que demà, 11 de desembre, se celebri una reunió conjunta amb tots els grups parlamentaris. La plataforma unitària els traslladarà la reclamació d’ubicar amb urgència les necessitats del sector social en l’agenda política del país i construir els consensos necessaris per tal que els pressupostos 2020 suposin ja un pas endavant en aquesta matèria.

Les organitzacions membres de la Mesa unitària en defensa del sector social i d’atenció a les persones de Catalunya ens vam reunir ahir 9 de desembre i volem expressar el nostre desconcert davant la inacció del Govern i valorem possibles accions a desenvolupar en els propers mesos.


La Mesa unitària en defensa del sector social i d’atenció a les persones de Catalunya està conformada per les organitzacions ACELLEC, ACRA, ASADE, CEESC, TSCAT, COPEC, CCOO, La Confederació del Tercer Sector Social, La Unió, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social, UGT i UPIMIR. La Mesa neix per fer un front comú a la reivindicació dels drets socials i les polítiques públiques.