Quarta edició d’aquest cicle que dona veu a professionals i activistes de diferents àmbits per conèixer les realitats que estan vivint i a quins reptes s’afronten. Alhora vol generar un espai de debat i de construcció de coneixement col·lectiu amb els participants. El programa està pensat per posar damunt de la taula elements emergents i en debat com poden ser la seguretat, les arts, el feminisme i la salut des d'una perspectiva comunitària que posi en tensió la societat marcadament individualista i competitiva davant reptes que apunten cap al treball comunitari i col·laboratiu.

Vivim en un moment de transformació i de canvis socials que es donen a gran velocitat. Segons el sociòleg Zygmunt Bauman (2007) hem perdut els ancoratges que ens permeten construir la relació entre les persones. Vivim en una societat líquida on les coses modifiquen el seu sentit d’un dia per l’altre. Per tant, com podem construir l’acció socioeducativa en un món on és tan difícil crear relacions duradores?

Alhora volem que l’acció socioeducativa permeti construir trajectòries vitals en un moment on les desigualtats socials s’agreugen cada dia. Per a la professora Violeta Nuñez (2005) l’acció socioeducativa ha de ser un anti-destí que permeti a les persones “posar-se en camí”, patir d’un lloc per arribar a un altre desconegut. I això ens fa preguntar-nos: com podem construir un món socialment més just?

Són molts els interrogants i els reptes que s’obren.

#ReptesEduso19

 

PROGRAMA

1. Seguretat humana i construcció comunitària

Dijous, 7 de novembre, de 15.30 a 17.30h. Edifici del Migdia II. Aula 101

A càrrec de: Tica Font, fundadora del Centre d’Estudis per la Pau Delàs i exdirectora de l’Institut Català Internacional per la Pau; i l'Hoda Dahbi i l'Àngel Barea de l'equip de Prevenció de la Verneda i la Pau (Franja Besòs).

2. Les dones sense llar

Dijous, 14 de novembre, de 15.30 a 17.30h. Edifici del Migdia II. Aula 101

A càrrec de: Clara Naya, coordinadora de l'associació Lola no estàs sola que treballa amb dones sense llar des del feminisme i l'acció comunitària.

3. El circ socioeducatiu a l'estat espanyol

Dijous, 21 de novembre, de 15.30 a 17.30h. Edifici del Migdia II. Aula 101

A càrrec de: Federació d'Escoles de Circ Socioeducatiu de l'Estat espanyol.

4. El codi genètic o el codi postal. La salut amb perspectiva comunitària

Dijous, 28 de novembre, de 15.30 a 17.30h. Edifici del Migdia II. Aula 101

A càrrec de: Esperanza Martin, metgessa de medicina de família i comunitària a l'EAP Congrés de Barcelona.


Tota la informació.

Lloc: Campus Mundet. Facultat d’Educació. Universitat de Barcelona. Passeig de la Vall d’Hebron, 171.

Inscripció: En aquest enllaç. Gratuït amb aforament limitat. 

Organitza:

Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona.

Amb el suport de:

Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, la Coordinadora per l’Animació Sociocultural de Catalunya - CASC_CAT i l’Ateneu Popular 9 Barris.