Avui fa 10 anys que en Toni Julià ens va deixar, però el seu record segueix ben viu. En Toni Julià va ser educador social i mestre d’educadors i educadores socials.

En Toni va viure intensament la seva vida i el seu compromís amb l’Educació Social. Podríem delimitar dues èpoques en la seva trajectòria. Una primera època, amb dues etapes: la francesa, de formació a Toulouse i de treball com a educador a París, i una altra de barcelonina amb la creació del Centre de Formació d’Educadors Especialitzats de Barcelona (CFEEB), en la llunyana data de 1969, amb les seves propostes de renovació als primers anys setanta (Residència Albada de Sabadell) i amb el projecte dels Col·lectius Infantils de l’Ajuntament de Barcelona.

La segona època té un caràcter més institucional i de posar-se al servei de projectes que fessin avançar la professió d’educador social. S’instal·là a Girona i, de totes les accions en què es va embarcar destaquem la creació de la Fundació Ser.Gi (a finals dels 80), la seva tasca a l’Escola d’Educadors Especialitzats de Girona, el compromís amb les organitzacions d’educadors socials com el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, la Federació Estatal d’Associacions Professionals d’Educadors Socials (FEAPES) i l’Associació Internacional d’Educadors Socials (AIEJI) (durant els 90 promovent congressos, lluitant pel reconeixement dels educadors formats abans de la diplomatura, etc.). 

I compaginant-ho tot amb la seva tasca supervisora de tants i tants equips d’educadors.

Des del CEESC seguim treballant per a reivindicar la figura professional i a posar en valor els temes que ell va treballar: intervenció directa, supervisió d’equips, agrupacions professionals…

 

Altres informacions d'interès: