El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la creació del Pla d'atenció integrada social i sanitària (PAISS), una estratègia per promoure l’autonomia personal i facilitar la permanència en l’entorn habitual i la inclusió social de persones grans i amb necessitats complexes. La idea és desplegar una estratègia única d’atenció integrada social i sanitària. Aquest nou Pla substitueix el Pla interdepartamental d'atenció i interacció social i sanitària (PIAISS).

Per fer efectiu els objectius del PAISS caldrà desenvolupar un conjunt d’eines i instruments compartits entre els departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies. Per exemple, caldrà promoure i alinear les experiències d’interacció social i sanitària que existeixen en el territori, endegar instruments de planificació i provisió conjunta, així com també configurar una història clínica i social compartida, que sumi elements de comunicació segura i d’interoperabilitat entre els diferents sistemes d’informació de les xarxes d’atenció.

Una de les accions que s’ha engegat des de la Fundació Tic Salut Social, i comptant amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, estem iniciant la segona part del projecte Intersocial, que té per objectiu definir un vocabulari controlat comú per assolir la interoperabilitat semàntica en l’àmbit de l’atenció social.

Per a la segona part del projecte s’han seleccionat els casos d’infància i salut mental, i també es volen treballar els recursos i els conceptes de l’atenció especialitzada. La definició de vocabularis controlats que estem duent a terme es basa en la participació de diferents experts del territori que coneixen, de primera mà, el domini a treballar.

Per representar els educadors i les educadores socials en aquest espai, des del CEESC estem buscant una persona referent en l’àmbit de la salut mental i una altra de serveis socials que treballi amb infància, per participar a les reunions que tindran lloc de setembre a gener, amb una periodicitat mensual.

  • 16 de setembre
    10 a 12h - Grup d’infància
    12h a 14h - Grup de salut mental
  • 14 d’octubre
    10 a 12h - Grup d’infància
    12h a 14h - Grup de salut mental
  • 18 de novembre
    10 a 12h - Grup d’infància
    12h a 14h - Grup de salut mental
  • 16 de desembre
    10 a 12h - Grup d’infància
    12h a 14h - Grup de salut mental
  • 20 de gener
    10 a 12h - Grup d’infància
    12h a 14h - Grup de salut mental

Si t'interessa participar-hi, escriu-nos un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.indicant-nos el vostre nom i cognoms i el número de col·legiat/ada.