Us anunciem que el VIII Congrés d'Educació Social es durà a terme a Saragossa, els dies 16, 17 i 18 d'abril de 2020 i us presentem el seu cartell. 

Sota el lema "Educació social, dignitat i drets", aquesta edició del Congrés està sent organitzada pel Colegio de Educadoras y Educadores Sociales de Aragón (CEESAragón) i pel Consejo General de Colegios de Educadoras y Educadores Sociales (GCEES). 

Ja podeu anar reservant les vostres agendes per aquestes dates. En breu anirem explicant les diferents opcions de col·laborar i implicar-vos-hi activament.

Només una professió que es compromet a continuar reflexionant, a assumir nous reptes, a revisar i fixar-ne les línies estratègies, pot jugar un paper útil a la societat. 

Nosaltres mateixos, en el compromís de Sevilla, aprovat a l'últim Congrés, ens comprometíem com a professió a: "Construir un espai professional ampli que necessàriament es complementi amb altres disciplines i perfils professionals, que desenvolupi millores de les condicions de l'exercici professional en benefici de les persones, dels col·lectius i de les comunitats amb les que treballem, des de xarxes col·laboratives entre els diferents professionals de tots els àmbits que conformen l'Estat del Benestar ". I també a "compartir i transferir el coneixement que es genera des de la reflexió sobre la pràctica creant espais de confluència amb aquells que tenen l'encàrrec social de formar les i els professionals". 

Aquest és l'objectiu que tenim en el pròxim Congrés, continuar fent professió, després dels congressos de Múrcia el 1995, Madrid el 1998, Barcelona el 2001, Santiago de Compostela el 2004, Toledo el 2007, València el 2012 i el de Sevilla el 2016. Podeu trobar més informació dels anteriors congressos a l'article de l'Alberto Fernández de Sanmamed, "VII Congreso Estatal de Educación Social, punto de partida y llegada: La construcción profesional a través de los congresos", publicat a la revista RES número 22 (febrer 2016).

Contingut extret de la pàgina web del CGCEES