Durant l’any 2012 es van celebrar 2 vagues generals (29 de març i 14 de novembre). El CEESC, a petició de les treballadores i treballadors del CEESC que van fer el seguiment d’aquestes vagues, va crear un fons per a formació amb els diners descomptats dels seus salaris.

Aquest fons ascendia a 1.743,65 € i estava destinat a finançar el 50% de l’import de les accions formatives realitzades pel CEESC per a membres en situació d’atur. Després de 6 anys amb aquest descompte vigent, 25 persones s’han beneficiat d’aquest fons. Ara, però, s’ha decidit invertir els diners que encara hi queden (1.010,65 €) en programar un curs que abasti més persones. Es tracta del curs de 3 hores Canals, eines de recerca de feina i projecte professional, a càrrec de l’equip d’Arkhé, que s’impartirà a tots els territoris i serà gratuït per a membres del CEESC.

D’altra banda, amb els diners descomptats dels salaris dels treballadors i treballadores del CEESC que van secundar l’Aturada de País del 3 d’octubre de 2017 (786,96 €) s’ha acordat programar el curs de 2,5 hores Què són els drets humans i com els puc aplicar al meu entorn?, a càrrec de l’equip de Novact, que s’impartirà a tots els territoris i serà gratuït per a membres del CEESC.

Esperem que aquests dos cursos siguin de l’interès dels nostres col·legiats i col·legiades.