Després de gairebé dos anys de feina, ja està disponible el cursUnion of minorities. Educational tools for the European cultural mosaic

Es tracta d’un curs obert i en línia per a professionals que treballen amb joves (educadors, professors, formadors) i per a totes aquelles persones que treballen en entorns multiculturals i que volen millorar les seves capacitats d’aprenentatge intercultural, de gestió de la diversitat cultural i, en definitiva, aprofitar i donar valor a aquesta diversitat per assolir objectius d’aprenentatge més rellevants. 

El curs està pensat per augmentar les competències bàsiques per a treballar amb grups multiculturals i ofereix eines, teòriques i pràctiques, per gestionar i donar valor a la diversitat cultural.

És un curs gratuït i conté coneixements sobre conceptes diversos com la identitat, la multiculturalitat, els estereotips, la comunicació, etc. També té activitats basades en l'educació no formal que s'utilitzaran per facilitar projectes més inclusius i activitats mentre treballen dins d'un grup.

El curs és fruit del projecte Europeu Erasmus+ "Minorities as opportunity and occasion for chrysalis-MOOC”, liderat per l’entitat italiana Informa Giovani, i ha estat promogut per 15 organitzacions de 7 països de la Unió Europea (Itàlia, Finlàndia, Portugal, Holanda, Bèlgica, Espanya i Àustria), tres de les quals som catalanes: la Fundació FICAT, la Fundació Catalunya Voluntària i el CEESC.

Concretament, el Col·legi hem elaborat el Capítol 5 del MOOC “Com prevenir els conflictes i dinàmica de conflictes interculturals”.

 

METODOLOGIA:

Cada capítol ofereix diferents continguts d'aprenentatge interactiu que permeten aprendre a través de vídeos, lectures, entrevistes i activitats de reflexió. A més, el curs ofereix als alumnes una varietat d'eines, activitats i materials educatius provats, presentats per educadors, capacitadors i facilitadors experimentats, que es poden utilitzar en el treball diari.

La llengua dels textos del curs és l'anglès. Els vídeos i les entrevistes són multilingües (anglès, italià, català), subtitulades en anglès.

Per completar el curs (videoconferències, tasques, materials de lectura) es necessiten aproximadament 40 hores d'estudi i es segueix un mètode d'autoavaluació.

Continguts del curs

Aquest projecte MOOC, compta amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea i de l’Agència Nacional italiana.