Fundació PROIDE, amb un projecte per a dones d’entorns rurals de Guatemala; l'associació Unicorn, amb una intervenció socioeducativa amb rucs al mòdul de mares del Centre Penitenciari de Wad-Ras, i DownLleida, amb una proposta per a la gestió econòmica i autònoma per a persones amb discapacitat intel·lectual..

A la cinquena Convocatòria d’Ajuts a Iniciatives Socials i Cooperació del CEESC s’hi van presentar 8 projectes. Tres s’han ubicat en la primera tipologia de les que acullen les bases: projectes de cooperació internacional que es porten a terme en països empobrits o projectes nacionals que es porten a terme amb col·lectius empobrits. I cinc, en la segona: projectes innovadors que fomenten l'ocupació dels educadors i les educadores socials.

Des del CEESC volem donar les gràcies a totes les entitats, organitzacions i professionals que hi van participar, i mereixen un reconeixement especial per l’esforç mostrat en el detall en la descripció de cada proposta.

Després de que tots els membres del jurat valoressin els projectes segons els criteris marcats en la convocatòria, s’arriba a l’acord de donar el premi a 3 propostes (1 per a la tipologia de projectes de cooperació i 2 per a la tipologia de projectes innovadors):

  • Per ser el projecte més puntuat i valorat pel jurat. Per un costat, la proposta està ben estructurada i té una justificació sòlida. A través d’un establiment del projecte adequat i realista en el temps, es preveu que la comunitat es beneficiï de tres aspectes rellevants: l'educació formal, la participació econòmica i la participació política. La seva execució compta amb les persones i la comunitat local i està acreditada per diverses organitzacions de les diferents àrees de Guatemala on es treballa. I l’organigrama de treball és molt concís. Per tant, el jurat conclou que el projecte Protagonisme social i polític per a l’impuls econòmic i organitzatiu de les dones rurals Maia Q’eqchi’ a 5 comunitats de la Zona Reina, Uspantán, Quiché, Guatemala és mereixedor d’endur-se la quantia de 1.806,07€. Aquest s’emmarca dins de la primera tipologia de la convocatòria, de projectes de cooperació internacional que es duen a terme en països empobrits i que promouen la professió d’educador social. Projecte de la Fundació PROIDE (Promoció i Desenvolupament).

  • Per ser un projecte innovador i dissenyat des de l’Educació Social. Es dirigeix a una població molt poc atesa i a través d’una pràctica que està donant molts bons resultats en altres col·lectius com és l’equinoteràpia. Els resultats esperats amb les beneficiàries de la proposta estan ben acotats i són realistes. El baix cost per engegar aquest projecte juntament amb la gran possibilitat que té aquest perquè continuï endavant a través dels centres penitenciaris, fan que l’apartat econòmic hi jugui favorablement. Per tant, el jurat conclou que el projecte Intervenció socioeducativa amb rucs al mòdul de mares del Centre Penitenciari de Wad-Ras és mereixedor d’endur-se la quantia de la present convocatòria, 1.792€. Aquest s’emmarca dins de la segona tipologia, com a projecte innovador que fomenta l'ocupació dels educadors i les educadores socials. Projecte de l'Associació Unicorn, intervencions terapèutiques i educatives assistides amb animals.

  • I per últim, es vol destacar i valorar una iniciativa interessant, necessària i vital, centrada en la gestió de l’economia personal d’una forma autònoma per part de persones amb discapacitat intel·lectual o diversitat funcional. S’adequa amb el dia a dia i els objectius, tasques i serveis de l’organització que hi ha al darrere. L’organigrama de treball està ben detallat i es compta amb una educadora social per dur-lo a terme. Elements, infraestructura, plantejament que ajuda a l’apoderament del col·lectiu. El pressupost és sostenible amb possibilitats de reajustaments. Per tant, el jurat conclou que el projecte Eurogestiona’t: Espai formatiu sobre gestió econòmica per a persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals és mereixedor d’endur-se la quantia de la present convocatòria, 1.000€. Aquest s’emmarca dins de la segona tipologia, com a projecte innovador que fomenta l'ocupació dels educadors i les educadores socials. Projecte de l'Associació Down Lleida.

Des del CEESC felicitem a tots els responsables dels projectes guanyadors i agraïm a tothom haver-hi participat. També volem agrair la feina feta per part dels membres del jurat de la convocatòria, Laia Grabulosa, Joan Segarra, Montserrat Panareda, Núria Isanda, Rossend Viñas i Charo Quero.

La resolució del Comité Avaluador o Jurat (pdf).

No us perdeu el Full Informatiu del CEESC de desembre on ampliem aquesta informació. Estigueu també atents i atentes a la propera Convocatòria del 2018 que anunciarem a la primavera.