Fa massa temps que estem patint una crisi humanitària a nivell mundial. Milions de persones marxen dels seus països fugint de la guerra, de la fam o la vulneració dels drets humans i quan arriben els tanquem les portes.
Per això, un grup d’entitats del món educatiu i associatiu ha impulsat una XARXA per articular propostes, col·laborar i difondre tot el que està passant per crear més consciència entre infants i joves i, de retruc, a tota la societat.
La Xarxa és un espai viu, col·laboratiu, de confiança i cura, on compartir experiències, recursos i fer accions coordinades amb impacte social abordant l’actual crisi ètica sobre les fronteres i en favor del dret a migrar.
A la Xarxa hi tenen cabuda tots els agents educatius: escoles, instituts, families, entitats del lleure, equipaments educatius, moviments socials, associacions, així com persones interessades en col·laborar-hi.
Existeix un recull de recursos i experiències educatives en relació a aquesta temàtica amb l’objectiu que siguin compartides per tota la comunitat educativa.
A més a més, des de la Xarxa també ha promogut la Setmana d'accions educatives pel dret a Migrar, un seguit d’accions coordinades a tots els centres i entitats que en formin part durant la setmana del 10 al 18 de desembre de 2016. El CEESC participa en aquesta setmana amb la Instal·lació fotogràfica: “No oblidem (1939). Sobre el refugi i la nostra història”. Una exposició que reprodueix les fotografies del muntatge visual que van fer els i les membres de l'Ateneu la Torna durant la festa majora de Gràcia de l'any 2016. Retrats de la fugida massiva de milers de persones al acabar la Guerra Civil.
Actualment, participen a la Xarxa més de 40 escoles, instituts, entitats i associacions.