El passat 21 de juliol es va debatre la Proposició de Llei de Regulació dels Lloguers al Ple del Parlament. Es tracta del text legislatiu impulsat pel Sindicat de Llogateres i Llogaters, acordat amb el Departament de Justícia i que ha estat registrat pel propi Govern i quatre grups parlamentaris (ERC, JxC, ECP i CUP). Una àmplia representació de la societat civil ha fet públic un manifest en favor de la proposició de llei.

El CEESC s'ha adherit a aquest Manifest com ja ve fent des de fa temps donant suport a iniciatives vinculades a l'accés a l'habitatge.

Les entitats i organitzacions sotasignants volem expressar el nostre suport a la Proposició de llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge presentada el passat dia 15 d’aquest mes pel Sindicat de Llogateres i Llogaters al Parlament de Catalunya. La mencionada proposta normativa té per objectiu principal contenir els preus dels arrendaments als municipis amb mercats tensionats i compta amb els suports parlamentaris inicials suficients per ésser aprovada.

Amb la crida que avui fem pública, volem posar de manifest que la societat civil catalana està demandant fa temps als poders públics i als representants polítics que s’adoptin mesures per garantir lloguers assequibles, pas ineludible per garantir el dret a l’habitatge digne a Catalunya. Fa mesos que aquesta problemàtica és a l’agenda. Considerem que és l’hora d’engegar mesures concretes que impliquin millores per milers de llogateres escanyades, i pel conjunt de la societat.

Per aquests motius, demanem al Parlament en ple que consideri la proposta legislativa que permetrà actuar per abordar-ho i que doni suport a la Proposició de Llei que es sotmetrà a debat en els pròxims dies.

Llegiu el Manifest sencer.