Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i/o mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació 'aquí'.

Maria Rosa Monreal

Presidenta

Llicenciada en Antropologia Social i Cultural.

Educadora social des del 1996 en l’àmbit de les drogodependències i, des del 1999, en el centre obert municipal de l’Hospitalet. Educadora social a serveis socials bàsics, des del 2001; on hi coordino un equip tècnic des del 2008. També sóc consultora a la UOC, de Treballs de Final de Grau d’educació social.

He anat fent diferents funcions dins de l’organització, de les cinquenes a les novenes Jornades d’atenció Primària, presidint les setenes Jornades (2007) i  he estat la Comissionada del Congrés de Serveis Socials Bàsics, celebrat l’any 2014.

He participat com a formadora en les cinc edicions del Seminari de casos pràctics per a serveis socials bàsics, que organitza el CEESC des del 2010.

Un llibre: “La vaca que va pondre un ou”, d’ Andy Cutbill i “El artesano”, de Richard Sennett.

Míriem Solsona

 

Vicepresidenta

Diplomada en Educació Social (“primera fornada” de la UB). Al llarg dels anys he anat treballant en diferents àmbits: lleure educatiu, educació no formal, cooperació per al desenvolupament, població nouvinguda i polítiques d’immigració, treball comunitari i darrerament estic fent substitucions en serveis socials d’atenció primària.

Després de viure uns anys fora, em vaig trobar que ja teníem col·legi professional . Vaig entrar a treballar al Col·legi com a tècnica de l’Àrea Internacional del 2003 al 2004 que, en aquell moment, liderava l’Antoni Julià. Així es va generar la meva proximitat i implicació amb el CEESC. Vaig formar part de la Junta del 2010 al 2014, i he renovat el meu compromís amb l’actual equip de govern.

Sóc una de les persones referents en l’Àrea de Relacions i també membre del grup motor de la Vocalia Internacional del CGCEES.

Un llibre: “Cartes a un jove poeta” de Reiner Maria Rilke. És un dels meus llibres preferits (rellegit i regalat un munt de vegades).

Rossend Viñes

Secretari

Joan Muntané

Tresorer

Sóc mestre de formació però educador social de professió (habilitat pel CEESC) i vaig fer un postgrau d’atenció primària i infància. Fa més de 25 anys que treballo en infàncies, adolescències i famílies, sobretot amb aquelles considerades en risc i, concretament, en Centres Residencials d'Acció Educativa (CRAE). Tot aquest temps he treballat en una cooperativa anomenada Drecera, que aposta per desenvolupar un model teòric des d’on poder pensar les pràctiques que s’hi desenvolupen.

En els darrers anys m'he especialitzat en la docència, la formació continuada cap a professionals d'aquest camp en actiu o en atur, la formació inicial dels futurs nous professionals o la coordinació de les seves pràctiques, assumint el repte de la distància i de la virtualitat com una bona eina formativa com a consultor del grau d’Educació Social a la UOC.

També a dia d'avui formo part de la junta de la FEDAIA, a part de la del CEESC, amb la voluntat de trobar espais de construcció i dinamització de la professió, i de fixar criteris de qualitat dels serveis que es poden oferir vers l’atenció d’aquelles persones que ho poden necessitar.

Un llibre: “Frankenstein educador”, de Philippe Meirieu  i “Pedagogia social: Cartas para navegar en el nuevo milenio”, de Violeta Núñez. Un parell de llibres imprescindibles per a la professió.

Begoña Escribano

Vocal

Fa 11 anys que treballo com a educadora social a SSB, després d'haver treballat prèviament (compaginant) com a monitora de lleure i menjadors escolars, dinamitzadora de joves o educadora en centres oberts, durant uns 4 anys.

I és la meva ocupació actual la que m'ha vinculat més amb el CEESC, sobretot arran d'haver format part dels comitès organitzador-científic de les 8es i 9es Jornades de Serveis Socials Bàsics i el Congrés de Serveis Socials Bàsics, del passat 2014. Així va ser com va començar la meva vinculació amb el CEESC, cada vegada més estreta, fins arribar a pertànyer ara mateix a la Junta de Govern com a vocal i sent coreferent en les Àrees de Comunicació i de Projectes i Activitats.

Un llibre: “Fahrenheit 451” de Ray Bradbury i “Un món feliç” d'Aldous Huxley. Dos llibres que des del principi em van captivar i que de tant en tant torno a rellegir.

Charo Quero

Vocal

La meva dedicació dels últims 17 anys ha estat i és d’educadora social a Serveis Socials Bàsics.

Anteriorment, havia estat treballant en l'àmbit de justícia a presons i a justícia Juvenil. També he estat vinculada a diferents projectes socials en l'àmbit de la infància i l'adolescència, població nouvinguda i cooperació per al desenvolupament.

Vaig formar part de l'anterior Junta de Govern com a coreferent de l'Àrea de Comunicació i, actualment, sóc membre del Consell de Redacció dels Quaderns d'Educació Social.

Un llibre: “Demian” de Hermann Hesse.

Eduardo Cano

Vocal

Intento ser conseqüent tant a la meva vida personal com professional. Treballo com a educador social des de fa uns 20 anys amb diferent persones i àmbits. Sempre estic aprenent dels altres.

Al CEESC sóc referent de les àrees de Defensa professional i Atenció col·legial.

Un llibre: "Cyrano de Bergerac" d’Edmond Rostand.

Esteve Ollé

Vocal

Diplomat en Educació Social, especialitzat en l’àmbit de la gent gran. Desprès de quasi 20 anys compaginant tasques d’educador social i direcció tècnica en diferents centres geriàtrics, actualment em dedico a la formació freelance. Estic vinculat al CEESC des de l’any 1997. Durant uns anys vaig formar part del grup de treball de gent gran de la delegació del CEESC a Lleida. Actualment sóc vocal de la Junta de govern del CEESC i secretari de la Junta delegada de Lleida.

Gabriel Ndjoli Mediko

Vocal

L’any 1999 per primera vegada vaig llegir un cartell que posava: “Educació Social una professió vocacional” a la façana de la Facultat de Ciències de l’Educació, a la plaça Imperial de Tarragona, 18 anys en fa d'això. La meva experiència vivencial i professional va ser des del Casal l’Amic de Campclar, quan als educadors se'ls anomenava "educadors de carrer", "educadors polivalents", tot plegat m'ha fet reforçar la meva experiència professional.

He tingut força experiència amb diferents col·lectius desafavorits: infància, adolescència, gent gran… He treballat en institucions públiques i en projectes d’iniciatives socials, Càritas Diocesana de Tarragona, en organització i gestió d’entitats sense ànim de lucre, APTOS, DIP, ACATE, IBONG, sóc membre de l’Associació Professional de la Mediació de Tarragona amb el núm. 62.

Des del 2001 treballo com a educador social i referent en la intervenció directe amb infància desemparada en CRAE.

Al CEESC, sóc vocal de la Junta de Govern i responsable de l’àrea de Participació i territoris i actual President de la Junta Delegada Camp de Tarragona.

Un llibre: “Palmeras en la nieve”, de Luz Gamba i “El dia de l’home”, de Jacques Leclercq, dos llibres centrats en un mateix mapa territorial global, amb una mirada diferent.

Josep Vallés Herrero

Vocal

Educador social de l’Ajuntament de Tortosa des de 1986, en diverses tasques relacionades en Serveis Socials i de Formació de joves i adults. Actualment, tutor d’un programa de formació inicial. Sóc professor tutor d'Educació Social i Treball Social i professor col·laborador de la UNED. Doctor en Pedagogia. Coordinador d'Extensió Universitària i de la UNED Sènior al centre de Tortosa. Membre de la Societat Iberoamericana de Pedagogia Social (SIP).

Membre del Consell Assessor de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i vocal de l'Observatori dels Drets de la Infància de la Generalitat de Catalunya. Representant sindical en el sector d’Administració Local a la demarcació de Terres de l’Ebre (UGT).

President de la Junta delegada del CEESC a Terres de l'Ebre i responsable de l’Àrea de la Defensa de la Professió del CEESC.

Un llibre: “L’ombra rogenca de la lloba”, de Gerard Vergés. Em va captivar la seva lírica extrema i delicada, humanista i irònica, culta i quotidiana, per assaborir-la immensament a l'ombra fresca d'un aube de ribera i rellegir-la fins la infinitat dels temps.

Lluís Vila

Vocal

Vaig descobrir aquest ofici tard i hi arribo a través de la prova d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys després d’abandonar el BUP i de ser exclòs per a l’accés al cos de bombers conseqüència de baixa visió en l’ull esquerra. Malgrat que sovint es concep la figura dels educadors i educadores socials com “apagafocs", crec que potser compartim amb els bombers els fet d’estar a primera línia de foc i l’esperit d’oferir suport als altres.

Professionalment he tingut l’oportunitat d’aprendre i créixer al costat d’equips i institucions diverses: Casal dels Infants del Raval, Fundació Secretariado Gitano i Fundació Formació i Treball. Actualment col·laboro en el Projecte PASSWORK, liderat per Fundació ADSIS i Fundació Exit en el marc del Programa de Noves Oportunitats de Garantia Juvenil.

Col·laboro com a Professor Consultor a la UOC en el Grau d’Educació Social i també com a Professor Associat en el Departament de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de Barcelona.

Des de fa un parell anys la meva vinculació amb el CEESC ha anat creixent i prenent forma arrel de la voluntat militant per aconseguir l’accés i reconeixement dels educadors i educadores socials en el sistema educatiu reglat.

Un llibre: "Un llibre: Acción social y educativa en contextos escolares". Eva Bretones i Miquel Castillo

Núria Llopis

Vocal

Educadora social i pedagoga social . Fa més de 20 anys que treballo com educadora social. Primer amb persones nouvingudes i refugiades, que és el que em va cridar a estudiar educació social. Després  compaginant feines de dinamització comunitària a Xarxes d'Intercanvi a Ciutat Vella, escoles, gent gran, pisos i residències de persones amb diversitat funcional, formació ocupacional, justícia juvenil i ara fa prop de 15 anys que treballo a presons.

M'encanta la meva feina i ho compagino amb dues altres passions complementàries com la comunicació a través de les TICs i la formació. Actualment, col·laboro amb la UOC i la UNED, amb els graus de pedagogia i educació social. I vull continuar vinculada a la terra i als universos de l'educació social amb el CEESC.
Un llibre: "El conte de Nadal de  l'Auggie Wren" de Paul Auster  i "El poema de la rosa als llavis" J. Salvat-Papasseit.

Paco Gea

Vocal

Vaig començar d'educador de carrer de persones sense llar; després vaig treballar d'educador de carrer amb menors estrangers indocumentats no acompanyats (MEINA), i després vaig passar a la coordinació i direcció de serveis d'atenció a persones sense llar: el Centre de Dia Meridiana i el Servei d'Inserció Social, tots dos de l'Ajuntament de Barcelona; i a la Direcció de Programes d'Atenció Directa a la Fundació Arrels.

Actualment sóc l’adjunt de direcció de la Fundació Germà Tomàs Canet, de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, entitat que treballa en l'àmbit de la salut mental i, com a projecte principal, ofereix un servei tutelar per a persones amb malaltia mental.

Va ser col·laborant en temes de representació en plataformes sobre pobresa i sense llar on vaig començar la meva relació amb el Col·legi (a banda d'estar col·legiat des del començament).

Un llibre: "Cien años de soledad", de Gabriel García Márquez. L'he llegit 4 vegades en 4 moments molt diferents de la meva vida i cada cop li he trobat noves coses.

Pepi Borràs

Vocal

Actualment em trobo jubilada, desprès de 30 anys en Centres Residencials d'Acció Educativa, sempre pertanyents a l'administració autonòmica en l'àmbit d'infància. Anteriorment havia treballat de mestre en diferents escoles a Barcelona i a Terres de l'Ebre.

Quan vaig iniciar la jubilació parcial, vaig apostar per aportar a la professió part del meu temps personal perquè em considero una enamorada d'aquesta professió i una privilegiada d'haver-la pogut exercir en una perllongada etapa professional. Ara estic engrescada amb el Projecte Sèniors, juntament amb altres educadores i educadors socials sèniors, encara molt més preparats que jo mateixa i tots amb gran il·lusió, acompanyats de l'equip tècnic del CEESC.

Dins de la Junta de Govern, sóc responsable de l’Àrea de Projectes i Activitats i pertanyo a la Junta delegada del CEESC a Terres de l'Ebre.

Un llibre: "El Alquimista" de Paulo Coelho. Es tracta d'un llibre simbòlic per entendre millor el caminar de la vida. Resulta reconfortant.

Rubèn Fornós

Vocal

La meva trajectòria professional dels darrers 20 anys ha estat vinculada al món del periodisme, editant i dirigint un setmanari d’informació general d’àmbit comarcal (La Proa, diari del Baix Empordà, 1994-2006), per passar a dirigir professionalment una escola de formació d’educadores i educadors en el lleure (Escola l’Empordà), de la qual sóc cofundador (1998) i, actualment, administrador i professor.

Tinc una llarga trajectòria de més de 30 anys com a voluntari, vinculada al món de l’educació en el lleure i a la dinamització sociocomunitària i, darrerament, en l’àmbit del nostre Col·legi, ja que des del gener del 2012 sóc president de la Junta delegada del CEESC a Girona.

Un llibre: "El principi de Peter" de Laurence J. Peter. Encara ara, passats els anys, el tinc molt present.

Xavi Puig

Vocal

Vaig iniciar la meva actuació com a educador social l'any 1984, en l'àmbit de la infància, en Centres Residencials d’Acció Educativa i, posteriorment, vaig ocupar-ne el rol de director. Cap a l'any 2000, vaig agafar responsabilitats directives a l'entitat i he participat en òrgans de govern a plataformes del sector: EAPN-ES (xarxa de lluita contra la pobresa), la Confederació Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya, Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) i FEDAIA. En aquestes dues darreres legislatures, he format part del Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars (CAPSIF) del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, sóc director de l'Associació CEPS (Associació per la Creació d'Estudis i Projectes Socials).

Formo part de l’Àrea de Relacions de la Junta de Govern del CEESC i sóc el president del Consejo General de Colegios de Educadoras y Educadores Sociales.

Un llibre: “L'home a la recerca de sentit”, de Viktor Frankl.