Butlletí del CEESC núm. 594 · 24 de gener 2025 · Si no el veus bé, clica aquí

24 de gener: Reivindiquem l’essència de l’educació social en un món digitalitzat
Avui, Dia Internacional de l’Educació, reivindiquem el paper fonamental d'educadores i educadors socials com a professionals i com a agents de canvi.
I fem una crida a tota la societat perquè treballem conjuntament per garantir que l’educació continuï sent un motor d’inclusió, equitat i transformació social en un futur cada vegada més digitalitzat.
[més info]
El valor i les conseqüències del llenguatge en l'educació social
La manera com anomenem les persones amb qui treballem (usuari, persona, subjecte) pot tenir conseqüències i efectes diferents en cada cas? En aquesta nova sessió del Seminari Educació Social sobre la Taula en parlarem. Si ets professional de l'educació social i creus que el debat enriqueix la nostra pràctica, vine, t'hi esperem!
[Girona, 31 de gener]
El Full Informatiu, una eina més per estar al dia de la professió
Ja teniu a disposició el Full Informatiu d'hivern. En aquest número,  com a tema destacat, parlem d'educació social i joventut. També de la importància de la participació al CEESC i moltes coses més. Esperem que us sembli interessant.
[llegeix El Full]
El paper de les educadores i els educadors socials a l'escola
Onda Cero ens entrevista per parlar de la figura de l’educador i l’educadora social als centres educatius. "Si educadors/ores socials treballem en col·laboració i corresponsabilitat amb els mestres, podem abordar aspectes que per ells poden ser més difícils, temes socials o familiars complicats, com situacions d'abusos o dificultats econòmiques molt greus..." afirma Laura Aubeso.
[escola l'entrevista]
L'arribada de joves migrants sense referents familiars a Tarragona
L'any passat, Tarragona va acollir 458 infants i joves migrants sols. L'arribada d'aquest joves a la demarcació ha caigut el 23,5% en dos anys, una dinàmica contrària a la del total de Catalunya. El Diari de Tarragona entrevista a Albert Font-Tarrés, vicepresident del CEESC: "Fa temps que el CEESC demana que es revisi el model d'atenció català".  perquè cal un control més gran".
[llegeix la notícia]
CURS PRESENCIAL: Eines de mindfulness per a l’abordatge de les addiccions 
La formació ofereix al participant una mirada específica entorn les addicions i els processos d’acompanyament que enriquirà la intervenció socioeducativa. Aporta eines amb les que intervenir-hi per a facilitar la presa de decisions amb pràctiques específiques del protocol MBAR (Mindfulness Based Adiction Recovery) que poden ser de servei en els processos d’autoregulació i gestió.
[Barcelona, del 4 al 25 de febrer]
CURS PRESENCIAL: L’atenció centrada en la persona en entorns residencials
L'atenció centrada en la persona és un model que cerca transformar la cultura d'atenció en residències, promovent un ambient on cada persona és vista com un ésser únic amb la seva pròpia història i dignitat. En aquest curs explorarem l'evolució dels models d'atenció, les dimensions d'intervenció i les estratègies per implementar aquest enfocament a la feina diària.
[Aula virtual, del 6 al 27 de febrer]
PUBLI

En anteriors butlletins

AGENDA

Propers cursos

[més CURSOS]

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!