Butlletí del CEESC núm. 604 · 4 d'abril 2025 · Si no el veus bé, clic aquí

Presentació de l'InformeES 2023
El proper 10 d’abril presentem, en un acte obert, l'Informe de l’Estat de l’Educació Social a Catalunya 2023, una eina clau per entendre l’evolució de la professió i impulsar millores per a una intervenció social de més qualitat.
[Barcelona, 10 d'abril]
Compareixem davant del Parlament
Aquesta setmana, Olga Giner, Sònia Cebrian i Roser Fontseca, en representació del CEESC, han comparegut al Parlament de Catalunya per parlar del Projecte de llei de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària de Catalunya. Defensem una atenció integrada que posi les persones al centre!
[vídeo de la compareixença]
[notícia de l'ACN]
Una nova llei que reforça la mediació com a eina en la resolució de conflictes
Aquesta setmana ha entrat en vigor a Llei Orgànica 1/2025 de mesures en matèria d'eficiència del servei públic de justícia que introdueix una transformació fonamental en la manera de gestionar els conflictes civils i mercantils i ofereix una oportunitat clau per a les educadores i els educadors socials amb formació en mediació, que poden consolidar-se com a professionals de referència en la mediació i la gestió de conflictes.
[més info]
Trobades EnCEESCa't
Entre els mesos d'abril i maig, Girona, Lleida, Tortosa i Tarragona acolliran les trobades EnCEESCa’t, que tenen l'objectiu de reforçar els vincles entre els membres del Col·legi i d'impulsar la participació activa en defensa de la professió de l’Educació Social arreu del territori.
[més info]
La tragèdia de Badajoz: quan el sector social queda desemparat
Jordi Martínez, president de la Junta delegada del Camp de Tarragona, juntament amb membres d'altres col·legis professionals, participa en la redacció d'aquest article en què es posa de manifest la precarietat de les condicions laborals en l’àmbit social i es reclamen i exigeixen millors polítiques socials, acompanyades de  garanties pressupostàries.
[més info]
21è Congrés Mundial d'Educació Social de l'AIEJI
L'AIEJI, l'Associació Internacional d'Educació Social, de la qual forma part el CGCEES, organitza la vint-i-unena edició del Congrés Mundial d'Educació Social a Copenhaguen. El tema central del programa és "Els educadors i les educadores socials canvien vides", i s'explorarà a través de presentacions i tallers dirigits per professionals de l'educació social.
[Copenhaguen, del 19 al 22 de maig]
Servei d’Acompanyament al Reconeixement Universitari
L’equip tècnic del SARU, adscrit al Departament de Drets Socials i Inclusió de la Generalitat de Catalunya, ofereix sessions informatives adreçades a personal de l’administració pública i d’entitats socials sobre la tramitació d’homologacions i d’equivalències de titulacions universitàries estrangeres.
[més info]
SEMIPRESENCIAL: Acompanyament sistèmic en infàncies i adolescències: prevenció del suïcidi i promoció de la salut
Una formació per dotar els educadors i educadores socials d’eines i coneixements que els permetin abordar la salut mental des d’una perspectiva integral. La formació inclourà tècniques per fomentar l’expressió emocional, identificar factors de risc i implementar estratègies de promoció de la salut mental.
[Barcelona, del 22 d'abril al 20 de maig]
PRESENCIAL: Sexualitat en l’àmbit de l’atenció a persones amb discapacitat. Aprofundiment per a professionals
Aquest curs vol fer prendre consciència de la importància de la sexualitat en l’àmbit de la salut física i psicoemocional de les persones, promoure la incorporació de la dimensió sexual en l’atenció a persones amb discapacitat i facilitar orientacions bàsiques per a l'acompanyament a l'afectivitat i la sexualitat de les persones amb discapacitat.
[Barcelona, del 28 d'abril al 5 de maig]
EN LÍNIA: Tots som referents lingüístics! L'ús del català en els serveis socioeducatius
Aquest curs gratuït, organitzat pel CEESC i la Plataforma per la Llengua, vol generar consciència sobre la importància del referent lingüístic entre el col·lectius d'educadores i educadors socials, entenent que és una figura estratègica per a la promoció del català atenent al seu compromís amb la democratització cultural i la igualtat d'oportunitats.
[Inscripcions, fins al 9 de maig]
EN LÍNIA: L’anàlisi de l’ocupabilitat
Aquesta formació està dissenyada per facilitar eines pràctiques i accessibles que ajudin a analitzar en profunditat l’ocupabilitat de les persones ateses als serveis d’ocupació. Es treballarà la detecció i avaluació de les competències clau, així com recursos complementaris que permetin identificar fortaleses i àrees de millora.
[Del 29 d'abril al 8 de maig]
En anteriors butlletins

AGENDA

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!