Butlletí del CEESC núm. 440 · 21 de maig de 2021 · Si no el veus bé, clica aquí

Convocatòria 2021 d’Ajuts a Iniciatives Socials i Projectes Especials COVID-19
La convocatòria d'enguany comptarà amb 9.812,40€ repartits en dues línies, una de les quals és per a projectes que tenen en compte els col·lectius especialment afectats per la crisi de la COVID-19. Com a novetat d’aquesta edició, només podran presentar-s’hi persones col·legiades al CEESC i entitats que tinguin més d’una persona col·legiada dins dels seus òrgans de govern.
[més info]

Obertes les inscripcions al IV CSSBE
Les inscripcions per al IV Congrés de Serveis Bàsics i Especialitzats ja estan obertes. El Congrés, organitzat pel COPEC, COPC, TSCAT i CEESC, tindrà lloc els dies 16 i 17 de setembre de 2021, al Palau de Cogressos de Girona, en format presencial i en streaming. Les persones col·legiades gaudireu d'un preu de 60€ en la inscripció.
[més info]

Posem la primera pedra al sector professional de les arts comunitàries
En el marc del FAACCC, dissabte es van presentar les primeres dades sobre el perfil, les funcions i les tasques professionals a les organitzacions i projectes d’arts comunitàries i una de les conclusions a què es va arribar va ser que la professió de l’Educació Social és quasi inexistent en organitzacions o projectes d’arts comunitàries.
[més info]

El CEESC sobre la “Llei Rhodes”
El passat 28 d’abril es va publicar l'anomendada Llei Rhodes que té per objectiu garantir el dret d'infants i adolescents a la seva integritat física, psíquica, psicològica i moral davant de qualsevol forma de violència. Des del Col·lectiu d'ES i Escola volem aconseguir que educadores i educadors socials siguin els professionals que ocupin la funció de coordinador/a de benestar i protecció de què parla la llei.
[més info]

Una nova agressió d’un alumne a una docent: què s’hi pot fer?
Des del Col·lectiu d'Educació Social i Escola del CEESC participem en un article coral, embastat i publicat pel Diari d'Educació, arran d'una agressió a una professora per part d'un alumne. Com s’ha d’actuar davant de situacions de violència als centres educatius? Com es poden prevenir?
[llegeix l'article]

Convocatòria de vacunació
El passat 14 de maig, vam enviar un segon escrit al senyor Josep M. Argimon en relació amb la convocatòria de vacunació per a professionals prioritzats, recordant-li que els professionals de l’educació social han estat treballant des de l’inici de la pandèmia donant servei i suport a la ciutadania, i que en cap moment el CEESC ha rebut cap comunicació del Departament de Salut per sol·licitar-nos les dades dels nostres professionals, cosa que ja s’ha fet amb altres col·legis.
[més info]

Manifest del grup Sèniors
Després de l’aparició d’un anunci del partit polític VOX en el qual es comparava les quantitats que reben de l'estat un menor immigrant no acompanyat i una persona gran, els Sèniors han fet públic un manifest en què es mostren "indignats per la mentida sistemàtica de què fa ús aquest partit polític per donar-se a conèixer culpabilitzant un col·lectiu vulnerable amb una metodologia perversa i un discurs escandalós."
[més info]

Vídeo i relatoria de la Càpsula de Salut Mental
Ja hem publicat el vídeo i la relatoria de la Càpsula "L'educació social en l’àmbit de la salut mental: mirades, experiències i reptes", organitzada pel Col·lectiu de Salut Mental del CEESC en què es va parlar sobre com la figura professional de l'educador/a social ha de tenir un pes important tant en l’abordatge comunitari i socioeducatiu com dins del model biopsicosocial.
[consulta la relatoria]

Tenim 3 invitacions per al VII Congrés Català de Salut Mental
El VII Congrés tindrà lloc el 28 de maig, i 3, 4 i 11 de juny, i s'hi abordarà la problemàtica de les Transicions, Exclusions, Soledats i Respostes en Salut Mental en l’àmbit de la infància i l’adolescència. Si ets col·legiat/ada i vols una invitació, escriu-nos a ceesc@ceesc.cat. Les invitacions s'atorgaran per ordre d'arribada.
[més info]

"Children" als DocsBarcelona
DocsBarcelona, el Festival Internacional de Cinema Documental se celebra del 18 al 30 de maig, al Teatre del CCCB i a Aribau Multicines, i de manera online a FILMIN. S'hi presenta el documental Children, una immersió en el món emocional i psicològic d’una nova generació de palestins, sobretot de noies menors d’edat, que lluita amb coratge contra l’ocupació.
[més info]

Formacions subvencionades
El COLPIS ofereix dos cursos a distància i subvencionats. Del 25 de maig al 10 de juny, un de màrqueting que pretèn capacitar l'alumnat per dissenyar i implementar un pla de màrqueting directe; i del 31 de maig al 23 de juny, un de tècniques de negociació per tal de ser capaç de dur a terme negociacions exitoses sobre diferents aspectes.
[màrqueting] [tècniques de negociació]

FORMACIÓ VIRTUALCom preparar-se per un procés de selecció a l’administració local?
En aquesta formació es pretén donar orientacions i estratègies bàsiques per afavorir que els educadors i les educadores socials estiguin més preparats i se sentin més segurs a l’hora d’opositar a l’administració local.
[més info]

CÀPSULA: Una mirada a la presó des de l’Educació Social
Descobrirem la vida a la presó a través dels ulls i les reflexions de professionals de l’Educació Social, sense deixar de banda el funcionament d’aquests centres i les seves característiques.
[més info]
PUBLICITAT

En anteriors butlletins
El proper dilluns 24 de maig, la seu del CEESC a Barcelona romandrà tancada.
La resta de seus mantindran el seu horari habitual.

DESCOMPTES

Grimalweek Sardenya

Oferta especial per a reserves fins al 24 de maig a Sardenya per a viatges de maig a octubre de 2021.

[més info]

Faro Fitness Center

Matrícula gratuïta, sense permanència i un 18% de descompte en la quota Full time de Fitness i activitats dirigides.

[més info]

AGENDA

Propers cursos

[més cursos]

Properes Càpsules

[més Càpsules]

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!